fredag 16 juli 2010

VARNING för kass lipgrip!

I ett tidigare inlägg tog jag upp lite om dåliga lipgrips efter att en modell bokstavligen inte höll måttet. Detta med utrustningen är en viktig detalj och när man själv till synes gör allt rätt och så faller det på att en grej inte håller måttet då känns det väldigt frustrerande. Visst man har ju själv det yttersta ansvaret att kolla så att prylarna håller måttet. I vissa fall måste man ju göra det under praktiska förhållanden för att få en relevant bild hur det fungerar.

Detta har Krister gjort med en modell som även jag köpte mig förra hösten. Det är Berkley Lipgrip med digital våg 14 kg. På vår klubbsida TEAM NORTH PREDATOR har nu Krister skrivit en utförlig sammanfattning om denna lipgrip. Finns under kategorin TESTAT. Ni som funderar att skaffa er en lipgrip bör läsa testet så ni på det sättet slipper kasta en massa pengar i sjön plus att inte riskera tappa en drömfisk pågrund av en kass lipgrip. Själv har jag inte hunnit testa den så mycket men jag märkte ändå ganska snabbt en rad brister.

- Vågen vägde för mycket

- Batteriet gick väldigt trögt att få in och säkert ännu svårare att byta.

- En konstruktionsmiss som gör att den öppnar sig väldigt lätt.

Berkley Lipgrip med Digital 14kg

Här är den på bild.

Jag tycker det är förvånande att ett sådant känt och i övrigt bra märke släpper i från sig en så pass dålig produkt som denna. Man kan bara hoppas att de drar in alla produkter av denna modell och att de i fortsättningen lyckas konstruera en riktigt bra och pålitlig lipgrip.

3 kommentarer:

  1. Vilken lipgrip rekommenderar du istället?

    SvaraRadera
  2. Lipgrip är kasst oavsett. En lipgrip som lätt lossnar ser jag nog bara som en fördel då det minskar risk för skadad fisk. Har sett hemska skador på gädda på grund av att man använt just lipgrip. Att använda lipgrip vid C&R är under all kritik.

    Själv kör jag nackgrepp (liten gädda) och gälgrepp (stor gädda). Hur enkelt som helst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo jag skulle inte heller vilja rekommendera någon att idag använda lipgrip. Men innan de stora gummerade håvarna kom så var det vanligt. Många duktiga gäddfiskare före min tid använde lipgrip och på den tiden var det inget konstigt. Jag har sett duktiga fiskare använda lipgrip men de krävs övning. Men tiden går framåt likaså utvecklingen vilket är bra det:)

      Radera