söndag 24 maj 2009

Nu börjar gäddfisket komma igång!

FREDAGEN 22 MAJ: Äntligen så var det dags för två dagars gäddfiske i ett av mina favoritvatten. I dag fiskade jag av ett större område av sjön utan att riktigt hitta rätt. Totalt blev det 9 gäddor. Storleken på fisken var inget att skryta över direkt. Åtta av gäddorna vägde upp till 1,5kg medan den största vägde knappa 3 kilo. Jag gissar att de större gäddorna befinner sig runt sina lekområden.

LÖRDAGEN 23 MAJ: I dag hade jag fått sällskap av Martin som var ute efter att höja sitt gäddrekord. Vi fick dock vänta en stund att åka ut på sjön då det kom en åskskur. Fisket var till en början hyfsat men gäddorna vi fick var alla små. Efter ett par timmars fiskande och flera testade platser fick jag på en lite tyngre fisk. Den gav dock upp rätt så lätt då vattnet fortfarande är kallt. Det var en grov gädda som dessutom var romstinn. Vågen visade 4260 gram. Faktum var att alla de lite större gäddorna vi fick var romstinna.

DSC00096

Min största gädda för kvällen vägde 4260 gram.

Det skulle visa sig att vi nu var på helt rätt plats. Nu fick vi uppleva en riktig huggsexa med hugg i var och annat kast. I detta område huserade dessutom större olekta gäddhonor. Jag fick strax en till skaplig bit på 4250g så nu började Martin grymta lite varför inte han fick några större. Men han behövde inte vänta särskilt länge innan han fick sin rekordgädda. Hugget var försiktigt och drillningen gick prickfritt så det var inga problem för mig att lyfta ombord gäddan. Vågen visade på 5660 gram vilket innebar nytt personligt rekord för Martin. Totalt fick vi 55 gäddor under dagen vilket vi får vara nöjda över. Dessutom blev det ju några hyfsade fiskar också..

DSC00098

Dagen största och dessutom nytt pers för Martin!

DSC00101

Visst är det en härlig tid som vi nu har framför oss?

4 kommentarer:

 1. Hej Mats! Det var inte i förrgår. Jättekul att läsa din blogg. Det var inget dåligt gäddfiske innan lek! Om det är sjön som jag träffade er vid en gång så lyckades ni betydligt bättre än jag. Har en liten båt där och provade för ett par veckor sen. Inte ett napp!

  SvaraRadera
 2. Hej Ari! Kul att du hittat min fiskeblogg.
  Jag har följt dina och grabbarna i North Predator fisken via hemsidan. Verkligen imponerade fångster! Själv är jag numera bosatt i Överkalix sedan vintern 2008.
  Har fått en nytändning med fisket efter några tidigare år med lite fiske.
  Måste säga att det finns många intressanta vatten i området. Det var i ett av dessa vatten jag fiskade den 23 maj.

  SvaraRadera
 3. Jaså du har hamnat däruppe. Håller med dig om att det är ett fint område för fiske. Jag har varit där och fiskat litegrann. Den 9 juni startar jag en årslång utb. i övertorneå. Kommer då att bo i övertorneå under veckorna. Det är ju inte alltför långt mellan överkalix och övertorneå. Det hade varit kul att fara ut och fiska någon gång.

  SvaraRadera
 4. Ja det hade varit trevligt Ari. Hör bara av dig så ska vi nog kunna klämma in något fiske. Mitt mobilnummer är 070-3723308.

  SvaraRadera