onsdag 13 juni 2012

Inte så bra som vi hade hoppats på…

I veckan har det äntligen blivit lite fiske. Som jag skrivit tidigare har det inte blivit mycket fiske senaste tiden och lika illa är det med de övriga i klubben. Men nu har jag och Krister tagit oss ut på två gemensamma pass där det ena var inriktat på gädda och det andra på gös. Tyvärr gick det inte så bra som vi hade hoppats på.

Vad det gäller gäddfisket blev det okej sett till antalet fiskar då det inte kryllar av gäddor där vi fiskat men däremot hade vi hoppats på någon bättre toppfisk. Vi fick ett gäng gäddor från ca 4 kilo upp till ca 5,5 kg. Största gäddan för dagen var en nog så kort men riktigt nackbred sak på 6800 gram som jag tog på den effektiva Mieko Predator shad jiggen.

Gösfisket finns det inte så mycket att säga om annat än att det gick sämre än vad vi hade tänkt oss. Vi vertikalfiskade för hela slanten och fick var sin gös där den största vägde 1400 gram.

Nu känns det skönt att man kommit igång och förhoppningsvis blir det lite fler pass närmaste tiden. Att det gick lite tyngre än vad vi förväntat oss får man försöka se som en sporre helt enkelt. Samtidigt gick det nästan oförkänt bra på våra gemensamma fisken förra året då vi lyckades ta fina fiskar i princip varje gång vi fiskade.

Men för att leverera krävs det att man lägger ner tid och för det krävs det i sin tur motivation. Det får vara två saker jag får jobba på att hitta så borde det komma någon lite finare fisk framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar