tisdag 20 augusti 2013

Vertikalfiskad storabborre!

Förra veckan var jag ute med Bosse och vertikalfiskade. Fisket började trögt och de på förhand intressantaste platserna svek rejält. Efter några timmars fiske kunde vi summera 3 gäddor i 3 kilos klassen. Då bestämde vi oss för en kombinerad fika och pisspaus på land. Efter det fick vi förnyade krafter och styrde ut mot ett område där vi tidigare sett en del fisk på lodet.

Vi hade inte hunnit långt innan vi kom in i ett mäktigt stim av betesfisk. Lodet fick fnatt och hela skärmen täcktes av en grön massa. Förväntningarna steg i båten och jag sa till Bosse att nu nöter vi kring detta jättestim så skall du få se att det kommer att hända saker.

I utkanten av stimmet fick vi dubbelhugg av två abborrar i halvkilos klassen. Snabbt ut med en markör för att markera platsen. Sedan gnuggade vi runt i området och abborrarna högg med jämna mellanrum. Även gäddorna var på hugget och bjöd på pigga fighter. Största gäddorna vägde runt 4 kilo medan abborrarna höll en medelvikt på drygt halvkilot med ett gäng mellan 6-7 hekto.

I slutet av dagen fick så Bosse på en bättre fisk som drog på rätt bra. Jag tänkte direkt att satan är detta en abborre så är den inte liten. Bosse såg fisken före mig och sa rätt lugnt att det är ju en riktigt fin abborre. I vattnet såg den rejält stor ut då den var ovanligt högryggad i mina ögon. Bosse drillade fisken lugnt och säkert och snart låg den säkrad i håven.

1270 g - 44 cm -k

Vilket fiskesommar det varit för Bosse. Först nytt gäddpers med flera kilo då han tog en gädda på 8500 gram, sedan flera gösar med toppnotering på fina 2600 g och så nu denna abborre som grädde på moset.

Vikt och längd skrevs till 1270 g – 44 cm! Med tanke på att hans förra rekordabborre vägde kring halvkilot så måste denna har sett grymt stor ut i hans ögon.

Bara att gratulera och hoppas att det kommer fler stora fiskar i framtiden…

Finn-S och Shaker (14,5 cm) i orange var riktigt heta jiggar idag. Huggen var ofta rejäla, ingen tvekan alls vilket visade att abborrarna var rejält i stöten och gillade våra jiggar.

Avslutningsvis måste jag säga att abborrfiske är grymt kul när det stämmer fullt ut. När det gäller abborre och vertikalfiske så har jag ännu inte fiskat så många pass men i skallen finns en hel del planer och teorier kring detta. Förhoppningsvis blir det mer av detta framöver…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar