lördag 29 augusti 2015

Vertikalfiske efter gös

Vädret har sannerligen inte varit något vidare denna sommar. Men så kom högtrycket tillslut med sol och värme. Kanske var det just detta som gjorde att jag fick tillbaka suget efter gösfiske igen. Har varit ute en sväng per vecka de senaste tre veckorna och bottenvertikalat. Resultatet har varit helt okej men hade kunnat bli något riktigt bra tills olyckan var framme. Förmodligen brände jag min efterlängtade vertikal 5:a från Norrbotten. Detta är något som svider enormt, även nu några dagar så här efteråt.

20150816_111410_resized_1

Som man har väntat och längtat, så kom äntligen sommaren.

Första passet blev överraskande bra då jag på några timmars fiske fick ett gäng gösar med två fina toppfiskar.

DSC02046-k

Första hugget för dagen. 2,52 kg.

DSC02054-k

En stund senare kom en ännu större. 2,88 kg.

Andra passet var desto segare, ja rent sagt bedrövligt trögt var fisket. Givetvis var jag inte ensam i båten den dagen. Jag hade tänkt att visa Brynolf hur gösfiske går till och nästan lovat att vi åtminstone skulle dra upp ett 20 tal gösar. Det blev ett 10 tal och dessutom var det bara smågösar. Så någon fiskeguide är jag bevisligen inte.

I veckan var jag så ute igen och nu var gösarna rejält på bettet. Rejäla hugg och ofta satt jiggarna långt ner i käften. Jag passade även på att ta med mig några matfiskar hem så nu blir det till att äta gös, något som är riktigt gott. Flera av gösarna var som stöpta i samma form, runt kilot vilket är en bra medelstorlek för detta vatten. Att det simmar klart större gösar än så vet jag men dessa är inte många till antalet och inte lätta att få. Men nu fick jag chansen och efter några minuters kamp tog det slut. Tyvärr fick jag inte en skymt av fisken men alla tecken tyder att det var en gös. Tyngden och  gungningarna var riktigt mäktiga. Det värsta var att stingerkroken hade lossnat så det känns som att jag klantade mig när jag väl fick chansen att ta den fisk som jag så länge väntat på. Nåja får försöka tänka att det kanske var en mätt. trött större sommargädda med solsting eller harpest jag hade på kroken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar