fredag 22 april 2016

Årets tredje 10 plussare på fiskekontot

Vaknade tidigt på morgonen och var oväntat pigg. Tanken var faktiskt att sova lite längre och sedan ge sig ut på isen i jakt på någon bättre gädda. Jag hade sett på väderrapporterna att det skulle klarna upp och bli kanonväder från mitt på dagen och framåt. Nu när dagarna är så pass långa kan man faktiskt unna sig att sova ut en gnutta och sedan fiska från lunch framåt sena kvällen.

Men blev ändå så att jag kom ut tidigare än jag tänkt vilket jag inte ångrade. Dimman lättade så sakta samtidigt som solens strålar trängde sig fram mellan slöjorna. Svanarna trumpetade, sånglärkan kvittrade där uppe i skyn. Detta måste bara bli en bra dag oavsett hur fisket går.

När jag håller på att sätta ut mitt andra spö kommer första fället. Snabbt är jag där men gäddan har redan spottat mörten. Tiden går och snart skiner solen från en klarblå himmel och jag nästan slumrar till i min stol när nästa fäll kommer. Jag väcks av bjällrans härliga kling och snart är dagens första gädda landad. En liten snipa på dryga kilot. När jag just har satt ut en ny mört i hålet fäller det vid hålet närmast.

När jag kommer fram ser jag att fisken bara tagit några meter lina. Säkert en liten snipa till tänker jag och rycker lite i linan. Fisken svarar med att sakta börja dra ut lina och jag kan göra mothugg. Det blir oväntat stumt och snart drar min motståndare där nere iväg på en långrusning. Men va fan, är det dags igen tänker jag. Som att man inte haft nog med tur nu ett tag.

Det tar en stund innan det är över och det är jag som vinner fighten. Försiktigt lossar jag kroken innan jag lägger gäddan på mattan. Jag kan sedan mäta och väga mitt vackra exemplar av Esox Lucius. En pimpelfiskare i närheten har observerat det hela och får agera fotograf.

                                                          10,52 kg - 114 centimeter

Vädret gör att jag stannar ute på isen lite längre än jag tänkt. Det blir en och annan gädda till under dagens lopp men ingen speciellt stor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar