söndag 26 april 2009

Helgfiske i Furufjärden

LÖRDAG 25 APRIL: Vid 9-tiden knallade jag och farsan ut på isen som inte var allt för dålig trots det varma vädret som rått de senaste dagarna. Fyra timmar senare kunde vi konstatera att dagens fiske inte motsvarade våra förhoppningar. Abborrarna var inte alls på humör och storleksmässigt var det också sämre än normalt. Nåja det fina vårvädret gjorde dagen angenäm och lite fisk fick vi i alla fall. Totalt fick jag 30 talet abborrar, 1 mört och 1 gädda. Gäddan som vägde dryga 2 kilo högg först på pirken men släppte nästan direkt. Jag hade med mig ett ismete-spö som jag nu fick användning utav. Jag laddade spöet med en abborre och hugget kom omgående!

SÖNDAG 26 APRIL: Idag var jag åter på plats och fisket blev till stora delar en repris från gårdagen. Efter två timmars borrande och sökande hade jag skrapat ihop 20 talet abborrar plus 2 gäddor! Just gäddornas aktivitet och abborrarnas passivitet fick mig att byta fiskesätt. Jag knallade upp till bilen och hämtade 6 ismete-spön som jag satte ut på första bästa ställe där det fanns stora hål färdig borrade. Jag fiskade i dryga 2 timmar och resultatet blev en lång och slank gädda med ett stort huvud. Med den längden kunde den gott och väl vägt 4-5 kilo men vågen stannade på beskedliga 2,7kg. Helgen tröga abborrfiske kan kanske ha sin förklaring i vädret. Lufttrycket har de senaste dagarna ändrats hit och dit beroende på att flera frontzoner rört sig över norra Sverige. Vi som fiskar abborre vintertid vet ju att abborrarna är känsliga för just tryckförändringar. Nu väntar en lång arbetsvecka för mig men jag hoppas ändå kunna komma ut på ett eller annat fiske under kommande vecka.

new pic 032

På söndagen var vädret ännu bättre!

1 kommentar:

 1. Ja, det var då minsann inte något dåligt fiske!
  Synd att du var tvungen åka så tidigt, du missade underbart god röding samt åkerbärstårta. Speciellt det sistnämnda vet jag ju att du är riktigt svag för :-)
  Vi, jag, Bibbi å Lukas, har varit å kollat på fåglar- L var dock mer intersserad av bilarna som körde förbi.
  Alla sover och jag bloggar - som vanligt, du vet.
  Jobba lugnt!

  SvaraRadera