måndag 14 september 2009

Gädda på dryga 9 kilo på UL

Förra veckan blev det två fiskepass. På det första så hade jag farsan med mig. Vi fiskade i Nävertjärnen som ligger mellan Luleå och Piteå. Här finns det öring och regnbåge i rätt så fin storlek. Men denna gång gick det inget vidare då vi bägge två blev utan fisk.

Bättre gick det på Fredag den 11 september då jag körde ett kombinerat fiske efter gädda och abborre. Inledde med lite jiggfiske vid ett av mina säkra ställen. Första kastet gav en fet abborre på 700g. Denna följdes av några mindre "borrar"innan det slutligen dog av.

Sedan bar det av mot en annan plats som brukar släppa ifrån sig fina abborrar. På väg dit körde jag lite trolling och på linan satte jag en liten abborrfärgad Rapala.

Efter bara 50 meter går det på en fisk. Första känslan är att det är en ordinär 2-3 kilos gädda som hakat på men när den närmar sig båten vill den inte komma upp till ytan. Detta brukar vara ett gott tecken på att det är en större fisk. Min UL-utrustning får sedan sättas på prov. Det blir en lång kamp som känns som en evighet innan jag slutligen kan lyfta upp gäddan i båten.

Som tur är ser jag att det finns folk i närheten så jag kan få några bilder på gäddan innan den sen får simma tillbaka till friheten. Det är en riktig grov fisk som med en ordentlig bukfylla kunde vägt över 10kg men vågen stannar på 9100g och den mäts till 108cm.

9100g-108cm (2)

Fin höstgädda på 9,1kg och 108cm.

Tillbaka till friheten

Efter lite återhämtning så simmar den iväg..

1 kommentar:

  1. Grymmt stabil gädda mats! Men det var då attans att den inte hade ätit ett knippe mört så den blev två siffrig.

    SvaraRadera