tisdag 15 juni 2010

Fina fiskar från Norrland

Jag brukar då och då lyfta fram när det tas stora fiskar från främst Norrbotten men även från våra angränsande län. Nu har det tagits två fiskar som sticker ut rejält.

För någon vecka sedan så togs det en riktigt fin gös i Västerbotten av Jörgen Öhman. Den vägde 6,2 kilo vilket är en riktigt stor gös på dessa breddgrader. Troligtvis kan den även vara en av de tyngsta gösar som tagits upp av sportfiskare från Västerbotten vilket säger en del av bedriften. Jörgen som är med i Team Sportfishing Lovers verkar vara en rutinerad och mångsidig fiskare som nu i år tagit stora fiskar av olika slag med b.l.a. en gädda på över 10 kilo och en abborre på 1,1 kg.

I helgen så slog duktige gäddfiskaren Robin Utbys till med en gädda på hela 132 cm! Just längden är häpnadsväckande och inte omöjligt att det är den längsta dokumenterade gäddan från vårt län. Tyvärr var fisken rätt slank men vikten stannade ändå på 14,21 kilo vilket innebar ett nytt prydligt pers för Robin. Förutom denna praktgädda har Robin och grabbarna i Team Mieko haft flera kanonfisken nu i helgen med ytterligare en 10 plussare. Stort grattis. Dessutom är det roligt att se när det kommer stora fiskar här i från norr.

Mitt eget fiskande då? Inte så mycket att skryta om direkt. Blev lite abborrfiskande under helgen i en sjö. Tyvärr känns det som om abborren överlag inte vaknat till riktigt. Förklaringen kan vara att vattnet fortfarande är rätt kallt och faktiskt är det ju så att just abborrfisket först tenderar ta fart på allvar efter midsommar. Helt utan blev jag dock inte men det var segt överlag och man fick nöta rejält för varje fisk. Fick några fiskar över halvkilot med toppar på 680g och 720g.

Abborre

Så här såg helgens största abborre ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar