lördag 5 juni 2010

Migrän attacker, skitväder, myrkrig, akutbesök och punktering.

Äntligen tänkte jag när jag lämnade jobbet på onsdags kvällen. Nu skulle en längre ledighet på hela 7 dagar ta vid. Det allra bästa med min långledighet var att jag inte hade en enda sak inbokat under alla dagar utan istället hade jag all tid i världen att ta mig ut och fiska.

Efter att ha sovit ut riktigt länge på torsdags morgonen vaknade jag pigg och utvilad. När jag ätit klart frukosten så började jag fundera på att åka ut och fiska, men mitt i funderingen börjar det flimra för ögonen. Jaha MIGRÄN det känner jag minsann till. Då var det bara att dra för rullgardinerna och bädda ner sig under täcket. Normalt brukar flimret ge med sig efter 30-60 minuter men icke idag. Totalt fyra omgångar flimmer under 4 timmar och så var denna dag förstörd.

Fredag morgon, 6 grader, regn och storm. Inget trevligt väder att vakna till och absolut inget trevlig väder att fiska i. Just som jag skall till att åka i väg så upptäcker jag först en stor hästmyra i lägenheten, sedan gör jag en mindre trevlig upptäckt då jag hittar åtta till. Efter lite dödande och sanering så kan jag lämna mitt hem. Men som tur var så är vädret bättre närmare kusten. Vid 10 tiden anlände jag till den tänkta fiskeplatsen där Krister mötte upp.

Efter var sin tappad fisk så började jag fundera att även fisket skulle jävlas. Men sedan visar Krister hur man får fisk då han drar upp två gäddor efter varann, först en på 5580g och sedan en mindre på 4kg. Kort därefter är det min tur att få fisk, en skaplig gädda som vi tippar runt 5kg. Efter att jag handlandat den så fick jag för mig att väga den och se om den vägde över 5 eller inte. Just som jag böjde mig efter vågen så får plötsligt gäddan för sig att göra motstånd. Jag hinner inte parera dess rörelser så jag får ett härligt jack mitt i ena fingret vid fingerleden. Sämsta möjliga stället och rätt djupt dessutom. Men hittade en plasthandske som gjorde att jag kunde köra vidare utan att bloda ner hela mig själv och halva båten.

När vi fiskat färdig ett par timmar senare så insåg jag att såret var djupare än jag först ville tro plus att det blödde fortfarande. Så därför blev det ett besök på Stadsvikens vårdcentral i Luleå. Efter en evig vänta så fick jag mina stygn sydda och en dom på vila i 2 veckor. NEJ inte två veckor sa jag. Läkaren frågade vad jag jobbar med. Nej jobbet är det ingen fara med sa jag men jag har ju tänkt fiska i helgen. Det blev ett snabbt svar från både sköterskan och läkaren att det inte var någon bra ide utan det är viktigt att du håller fingret stilla minst 2-3 dagar, därefter så kan du börja böja det men måste ändå vara försiktig. Sedan fick jag med mig en mindre penicillin kur innan jag äntligen kunde lämna vårdcentralen.

Trött, hungrig och less gick jag mot bilen. Då får jag se att det är punka på vänstra bakdäcket. FAN det är inte sant tänker jag. Byta däck med en hand är inte att tänka på så räddningen blev en vän som ställde upp och hjälpte mig att sätta på reservdäcket. Tack Andreas! Vad det gäller helgen så blir det en lugn helg inomhus med en jävla massa godis, chips och dr pepper. Fisket är inte att tänka på, sedan har jag ju ingen bil nu heller. Nä lika bra att jag isolerar mig ett tag för annars råkar jag väl ut för något annat elände.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar