lördag 29 januari 2011

Två gäddor över metern

Idag var det dags för årets andra fiskepass och precis som förra gången blev det ismete med inriktning på större gädda. Även denna gång körde jag med dött bete från start men lyckades under dagens lopp pimpla upp ett gäng mindre mörtar, så drygt halva passet körde jag 3 spön med levande och resterande tre med dött agn.

En förändring var dock valet av bete, förra gången fiskade jag endast med mört i storlek 2-3 hekto, nu hade jag med mig några harrar och abborrar i 3-4 hektos klassen som skulle testas. Sedan blev det även lite andra tester i form av utrustningen som såg lovande ut vilket jag förmodligen återkommer om i framtiden.

Vid nio tiden hade jag satt ut mina sex spön och nu var det bara att vänta vilket jag också fick. Efter mer än två timmar utan liv började dåliga tankar flöda i huvudet, “tänk om man nollar idag” vilket också brukar kunna ske denna tid på året. Platsen jag valde för dagen är inte heller känd för alltför många hugg per fiskepass. Samtidigt kan det räcka med ett enda hugg för att rädda en fiskedag vilket enligt min mening är en av de största tjusningarna med specimenfisket. Vid lunchtid hände faktiskt det jag väntat på, dagens första hugg som också slutade lyckligt.

8040g-103cm-w

8040 gram – 103 centimeter. Högg på en harr.

Efter denna vackra och kompakta gädda var det dags för en riktig magerkråka . Trots en längd på över metern så vägde den mer än två och ett halvt kilo mindre än den första.

100cm - 5500g

En av de slankare gäddorna jag skådat.

8040 g - 103 cm

Här är den på 8040 gram, notera skillnaden i grovlek.

Innan jag avslutar mitt fiskepass hinner jag dra upp en tredje gädda som dock är riktigt liten. Med ett väder som mer påminde om en vårdag än vinter och ett fiske med gädda över 8 kilo för andra gången i rad kan jag inte annat än vara nöjd med dagen…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar