fredag 20 juli 2012

Semester och fiske

Äntligen har man börjat sin semester och vad är då bättre än att inleda med några dagars fiske. Jag och Krister hade för första gången detta år lite flyt med vädret och för ovanlighetens skull fick man njuta av vädret istället för att frysa. Hur gick då fisket?

Nja det verkar vila en förbannelse över vårt fiske i år om man ser till de större fiskarna, i fjol var det ju precis tvärtom då vi fiskade ihop. Så inget höjdarfiske att skryta med andra ord men vi fick i alla fall en del fisk om än de stora höll sig undan denna gång. Gösfisket var huvudmålet och vi fick ett gäng gösar både på trolling och vertikaljigging på upp till dryga 2 kilo.

Blev även ett gäddpass i en sjö vi lyckats rätt så bra i tidigare men de gäddor som behagade att hugga var alla små, upp till dryga 3 kilo så kändes helt enkelt som att de större inte höll till där det brukar.

Tyvärr har motivationen inte varit riktigt som den brukar denna sommar men hoppas nu att jag kan tagga till lite extra under semestern och komma ut på lite fler fiskepass. Sedan får man se om vi får något som liknar högsommar, känns nu som att vädret enda dagen kan vara fint och nästa skit. Jag tror att ett stabilt högtryck skulle göra susen för vissa arter samt att man själv skulle uppskatta det. Vi får hoppas på det bästa om än väderprognoserna säger något helt annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar