söndag 21 oktober 2012

Webbtipset – Teilus Fishing

Markus Teilus är en sportfiskare i den yngre generationen som efter avslutad gymnasieutbildning inom sportfiskeprogrammet på Forshagaakademin flyttat tillbaka till Norrbotten där han startat upp ett eget företag inom sportfiskebranschen där han arbetar som frilans guide, fotograf och skribent.

Basen i guideverksamheten ligger kring Kåbdalis där Markus för övrigt har sina rötter. Ett intressant område både vad gäller fisket och själva naturupplevelsen. Några av hans artiklar har vi under senaste året kunnat läsa i tidningen Fiskefeber, något som jag tycker är glädjande då han sätter denna enligt mig många gånger oförtjänt bortglömda landsdel på kartan.

Numera bor Markus i Luleå där han jobbar med ett projektjobb åt unga sportfiskare här i Norrbotten. För några år sedan drev han hemsidan för sportfiskegruppen Team Sportfishing lovers, ett team som nu tyvärr har upplösts. Däremot har Markus sedan en tid tillbaka en hemsida där han skriver om sina egna fisken och guideverksamheten.

Här Markus med en fin gädda tagen nu i höst.

En länk till sidan finns nu på bloggen eller så klickar du HÄR för att komma rätt. Markus har även en Facebook-sida som han uppdaterar konturnerligt. Kika även på denna FILM som Markus gjort tillsammans med sin klasskamrat Marcus Olofsson. Filmen är ett dokumentärfilmprojekt som uppmärksammar olika miljöproblems negativa effekter på miljö och biologisk mångfald och hur dessa påverkar livet under ytan och sportfisket.

Som ni märker är detta en kille med många strängar på sin lyra. Mitt intryck av det jag hittills läst och sett från Markus är att det han företar sig alltid håller bra kvalité rakt igenom. Det skall således bli intressant att följa hans karriär inom sportfiskebranschen framöver. Bara att önska honom lycka till och jag är övertygad att det kommer att gå riktigt bra…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar