måndag 18 augusti 2014

Bosse vertikalfiskaren

För två somrar sedan introducerade jag Bosse i vertikalfisket och ni som följer bloggen vet också att det gick riktigt bra. Så här skrev jag i 2013 årskrönika:

“Under sommaren fiskade jag mycket med Bosse. En trevlig vän som tidigare fiskat en del men inte speciellt seriöst. Redan innan sommaren så visade han prov på de rätta egenskaperna som krävs för att lyckas. Han läste på en massa, framför allt kring vertikalfiske samt köpte rätt grejor för ändamålet.

Så när väl sommaren kom var han rätt utrustad och ute på vattnet visade han dessutom prov på att tålamodet fanns där liksom det rätta “tänket”. Resultatet säger också en del då Bosse drog flera fina fiskar av olika slag. På bilden en abborre på 1270 gram som han tog en dag då abborrarna verkligen var i stöten.

Förutom denna fisk så blev det några fina gäddor med en 8,5 kilos i topp samt inte minst en gös på 3330 gram! Bra jobbat och jag är säker på att det redan under nästa år kommer fler och större fiskar än dessa…”

I år har Bosse fiskat ännu mera, skaffat sig mer rutin och utökat betesarsenalen rejält. Han har lagt all krut på just vertikalfisket och med jämna mellanrum har fina fiskar trillat in. Toppfiskarna så här långt är gädda 9500 g, gös 4400 g, abborre 1000 g. Man kan inte annat än imponeras av det resultatet! Jag vet också att Bosse har jobbat riktigt hårt för dessa fiskar. Han har lagt ner mycket tid på sitt fiske och många gånger fått kämpa för sina fiskar. Ett exempel på detta är just gösen på 4,4 kg som kom under en period i början av sommaren då fisket var segt värre. En riktigt fin gös här i Norrbotten och en grym fisk i det vatten den är tagen i.

4400 g - 78 cm - bosse

Här ser man gösen som vägde 4400 gram fördelat på 78 centimeter.

9500 g - bosse

Bosse har även tagit några riktigt fina gäddor. Fjolårets rekord på 8500 gram har nu höjts ett kilo uppåt. På bilden ser ni det nuvarande rekordet, en fin bit på 9500 gram.

Nyligen hann jag och Bosse ut på ett kvällspass tillsammans. Vattnet hade nu kylts av rejält men var fortfarande relativt varmt för årstiden. Vi fick leta länge för att hitta nått spännande på lodet. Fisken stod för dagen lite grundare än förväntat. När vi väl beslutar oss att börja fiska så tar det bara en kort stund innan vi båda står med böjda spön.

7900 g - bosse

Kanske gäddorna börjat vaknat till nu då vattnet kylts av? Bosse såg i varje fall till att dra en gädda på 7900 gram.

Resten av kvällen bjuder tyvärr på sämre fiske, bästa fiskarna är annars två feta abborrar runt 6-7 hekto som jag lyckades lura upp. Det härliga vädret och den fina toppfisken gör att vi ändå är rätt nöjda. Ingen skräll direkt att det var Bosse som tog den. Bosse som numera går under namnet “Bosse vertikalfiskaren”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar