lördag 18 oktober 2014

Höstens sista gäddfiskepass

Det är inte klokt vad tiden går snabbt så här i slutet av fiskesäsongen i öppet vatten. Oftast brukar kyla och motivationsbris göra att fiskepassen blir allt för få under en annars mycket bra tid rent fiskemässigt. I år känner jag mig däremot nöjd då jag och Krister hunnit med att testa fyra av fem ställen som vi haft i tankarna.

Fisket har varit helt okej på några platser och sämre på andra. Min och Krister förhoppning var att ta en riktigt fin gädda nu i höst vilket vi inte lyckades med. Toppfiskarna har saknats. Däremot har vi fått ett gäng 100 centimeters fiskar vilket ju inte är fy skam. Fast i ärlighetens namn så är det inte dessa gäddor som vi vill åt.

Vi har vertikalfiskat till största delen men även trollat en del. Trollingfisket har inte gått något vidare medan vertikalfisket gått lite bättre. Bjuder här nedan på lite gäddbilder…

Bredryggad 7

Här en bredryggad 7 plussare som togs på trolling. Betet var en klassisk Pike Madam wobbler.

vectra skalle 80g

Här en skaplig gädda som togs på vertikalfiske med mört. Vi fiskade även med vanliga jiggar vilket också fungerade bra. Den jigg som gick bäst för mig var föga överraskande Mieko Predator Spinnertail, ett bete som sällan sviker.

8590 gram

Överlag var gäddorna starka och bjöd upp till dans men denna var slöare än slöast. Därför blev vi förvånad att den ändå var så pass stor (8590 gram) som den var.

En sak som förbryllade oss lite var att gäddorna inte var fetare än de var. Det verkar som att de inte käkat upp sig lika mycket som de brukar. Däremot hittade vi gott om stim med betesfisk, så mat fanns det gott om. Kanske är det frukten av den historiskt sett varma sommaren som vi haft?

Senaste nätterna har varit riktigt kalla. –11 grader nu i morse och igår såg jag att det låg is på en av mina fiskesjöar. Som sagt det kan gå fort i svängarna denna tid på året.

I alla fall har jag nu förmodligen gjort mitt sista fiskepass i öppet vatten för det här året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar