söndag 25 januari 2015

Mäktigt ismetepass för Markus och Henke som resulterade i två gäddor över 11 kilo!

Markus och Henrik är två unga sportfiskare jag följt sedan en tid och redan för ett par år sedan skrev jag på bloggen att dessa kommer med all säkerhet visa fram fötterna framöver. De brinner verkligen för fisket, vill lära sig mera och suger åt sig kunskap från alla håll. Och inte minst så fiskar de väldigt ofta. Just tiden är man lägger ner är oerhört viktig, med den skaffar man sig erfarenhet. Man lär sig vad som fungerar på en viss plats olika tider på året.

Markus hade ett grymt fiskeår 2014 men under hösten ville det sig inte riktigt. Trots många pass uteblev storgäddorna. Men skam den som ger sig och när isen lade sig var han snabbt framme och började leverera direkt. Henke avslutade däremot fisket i öppet vatten på bästa sätt då han knep en gädda strax under 10 kilo medans fiskpolarn Mårten tog en mäktig fisk på 11,66 kg.

Men det bästa enskilda fiskepasset kom senare, någon gång i slutet av året och det var nu Markus tur att knipa dom stora gäddorna. Två gäddor över 11 kilo säger väl det mesta. Bjuder här nedan på en bild men det finns desto mer att läsa om detta fiskepass på annat håll. Markus har skrivit en artikel i det senaste numret av Magazine FishEco medan Henke har skrivit på sin blogg.

11,5 cm - 113 cm

Här en bild på den största av de två storgäddorna. 11,5 kg och 113 cm. Grymt fiskat, blir spännande och se vad grabbarna hittar på härnäst…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar