tisdag 13 januari 2015

Tankar inför 2015

Som jag skrev i det förra inlägget så har det inte blivit mycket till fiske under de senaste månaderna. Få fiskepass, lite tankar och dåligt med blogginlägg är väl tecken som styrker det hela. Därför har jag inte heller satt upp några personliga målsättningar eller planerat speciellt mycket inför det stundande året.

Men under de senaste dagarna har jag i alla fall tänkt lite på vad som känns lockande i framtiden och hur man skulle kunna lägga upp årets fiske på ett förnuftigt sätt. Mycket hänger som sagt på hur stort fiskesuget är. Med all säkerhet blir det få eller inga fiskepass nu under de två första månaderna. Därefter får vi se men förhoppningen är att det blir allt tätare mellan fiskepassen längre fram.

september abborre k

Under de senaste åren har abborrfisket stått för ca 10% av mitt totala fiske. Återstår att se om det blir nån förändring under 2015?

Det jag skall göra nu framöver är att fundera på vilka arter man skall fokusera på,  likaså vilka fiskemetoder som lockar samt fiskevatten som känns intressanta. Därtill kommer eventuella inköp av utrustning m.m. Vissa tankar pekar nämligen mot en hel del förändringar i mitt fiske. I övrigt råder det ingen brist på projekt/satsningar. Idéer finns där och är bara fiskesuget nog starkt så lär man förverkliga några av dessa under nästa år. Jag drar däremot ner förväntningarna när det gäller de stora fiskarna. Framför allt i mängd sett så lär det bli en nedgång om man jämför med de senaste två åren. Devisen en riktigt stor hellre än flera små får bli mitt motto för året. Sen så vet man aldrig, kanske man kan överraska sig själv. Är lång tid kvar av 2015 så mycket kan hända. Svaret kommer som vanligt i en årskrönika om si så där 11-12 månader.

Slutligen några ord om mina bloggar. De kommer förhoppningsvis leva vidare om än uppdateringarna blivit allt färre den senaste tiden. Har även här gott om idéer men dessa kräver också ork och motivation. Just motivationen får jag framförallt av alla er läsare som besöker bloggen regelbundet. Stort tack för all positiv feedback man fått under åren. Hoppas nu bara att kraften min kommer tillbaka i takt med att mörkret ersätts av solljuset. Ha de gott och skitfiske på er alla…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar