fredag 5 juni 2015

Lägesrapport, Norgebilder, Team North Predator och lite tankar inför sommarfisket

Nej jag har inte fiskat nått i öppet vatten ännu i år undantaget de sex dagarna i Norge. Senast jag fiskade hemmavid var den 11 april så med andra ord börjar det bli dags snart. I ärlighetens namn har jag saknat den rätta motivationen att fiska. En kall och sen vår med mycket regn och sjukt höga flöden har dämpat suget en del och så nu de senaste veckorna har ryggen och nacken krånglat.

Veckan i Norge och Tromsö Fiskecamp var stundtals tuff men i slutändan blev det ju riktigt bra. Ni som följer min andra blogg har nog koll på hur det gick och de som vill läsa en längre och utförligare rapport så hittar ni den på Havsfiske i Norge. Med på resan var Markus och Björn, två mycket duktiga fiskare och trevliga killar. Bjuder här nedan på några härliga bilder från resan.

IMG_4538-edit-k

Release av Markus 185 centimeters monsterflundra.

IMG_4486-edit-k

Även torskarna gillade Mieko Predator Tail i färgen tiger-lys. Sjukt effektiv jigg som tycks leverera överallt längst den norska kusten.

IMG_4557-edit-k

Björn med resans största torsk på 11,5 kilo.

IMG_4489-edit-k

Vackert och mäktigt på samma gång, det är naturen i Norge.

IMG_4503-edit-k

Här sitter jag och gossar med min 140 centimeters hälleflundra.

Igår var jag och lyssnade när Jörgen Larsson föreläste om pelagiskt gösfiske. Fastän jag läst det mesta om detta fiskesätt tidigare så gav det en hel del. Främst i form av inspiration men även en hel del små tips som man kan ha nytta av framöver. Att lyssna och ta lärdom av duktiga sportfiskare anser jag är både utvecklande och inspirerande för en själv. Att få göra det från den främste av de alla ger ytterligare en dimension. Vi var väl drygt ett 20 tal personer som lyssnade och jag är säker att alla gick därifrån nöjda och belåtna. Stort tack till Jörgen och Mieko Fishing för en trevlig kväll.

Nu blickar vi framåt och kikar på mitt fiske här framöver. Kommer jag fiska nått alls eller? Jodå tanken är att försöka fiska mer intensivt när det känns hett samt då jag är ledig. Det finns en del tankar och planer som jag själv har eller delar med mina fiskepolare. Den fisk jag känner för att lägga mest krut på i nuläget är utan tvekan abborren. Där har jag flera mål att uppfylla innan jag är nöjd.

Slutligen några ord om TEAM NORTH PREDATOR. En del kanske undrar var min vän tillika fiskelegend Krister Wallmark hållit hus. Inte har han väl gett upp sitt fiske? Nej då här kommer ett lugnande besked. Krister har varken slutat fiska, flyttat eller börjat med karate, broderi, trädgårdsarbete eller ännu värre jakt. Förvisso har han ännu inte blött linan i år men förhoppningsvis kommer det inte dröja så länge innan premiären sker. Ari vår tredje kugge i vårt lilla team har däremot flyttat söderut och nyligen blivit pappa. Glädjande nog så finns fiskesuget kvar och som vanligt brukar idéer sällan saknas när det gäller Ari som är en mycket kompetent och seriös sportfiskare. Blir spännande och se om han kan lura upp nån fin fisk här framöver. Att hemsidan nu legat nere ett bra tag har att göra med datastrul. Tanken är att den snart kommer igång igen. Tyvärr blir det inte så mycket fiske för oss alla tre som vi helst skulle vilja men när vi väl fiskar så försöker vi göra det så bra som möjligt. Förhoppningsvis skall vi väl lyckas lura upp en och annan bättre fisk innan året är slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar