fredag 6 maj 2016

Abborrfiske från sista isen

Förra lördagen var jag och Markus ute och fiskade från isen. Förhoppningen var att få upp någon riktigt stor och fet abborre nu innan leken. Som tur var hade det varit några minusgrader under natten så isen var fin och hård när vi gick ut vid 7 tiden på morgonen. Men några timmar senare såg man att isen blev allt sämre och sämre vilket inte var så konstigt med tanke på vädret, sol och 13-14 grader varmt.

Första timmen hände inte mycket men ju längre in på dagen vi kom så blev fisken allt aktivare. Vi ismetade och hade ute 6 spön vardera. Det skulle visa sig att mina spön var hetast till en början och det var framför allt gäddorna som hittade dit vilket jo för sig inte var så förvånade när det gäller mitt fiske den senaste tiden. Efter nästan tiotalet smågäddor kommer så dagens första abborre upp. En fisk på ca 8 hekto som jag fick.

Denna abborre följdes upp av några till men någon huggsexa blev det aldrig och det kändes som att abborrarna inte riktigt var i stöten denna dag. Tyvärr var de flesta abborrarna inte så stora, ca 3-5 hekto men Markus kunde tillslut landa en skaplig bit .

Markus med dagens största. 1090 g - 42 cm

Som ni ser på bilden var det varmt ute men kanske inte så varmt att man ville ta sig ett dopp. Men Markus nöjde sig inte bara med att kasta av sig sin tröja utan när vi skulle gå i land tog han sig även ett dopp. Ofrivilligt eller inte det är frågan? Hur som helst kom vi i land helskinnade efter lite bekymmer. Med denna rapport sätter jag punkt med allt vad det gäller isfiske för ett tag framöver.

Markus har de senaste månaderna fiskat mycket efter just abborre och det har också blivit en del fina fiskar vilket inte är förvånande när det gäller honom. Han nådde inte riktigt fram till målet, en reggfisk över 1,6 kg men lyckades dock förbättra sitt ismete pers till fina 1,44 kg. Höjdpunkten var nog ändå kompisen Rickards abborre som togs under ett väldigt lyckat fiskepass där de tog flera abborrar över kilot. Men en abborre stack ut i mängden  och det var Rickards. Bjuder på en bild här nedan och för de som vill lästa mer om det passet och den fisken gör ni det på Mieko bloggen.

Rickard med en riktig praktfisk. 1840 gram och 50 centimeter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar