onsdag 20 april 2022

Dubbla storgäddor under samma pass!

Ibland kommer storgäddorna på rad och vissa gånger får man vänta länge innan dom dyker upp. Idag var en dag då de visade upp sig från sin bästa sida. Men det började inte så lovande då de lite mindre gäddorna var ordentligt igång under egentligen hela morgonen.

Jag fick knappt vila upp mig mellan huggen men sen kom en period där inget hände på länge och jag kunde både fika och ta mig en liten tupplur. Men sömnen blev kortvarig då ett välbekant plingande ljud gjorde mig klarvaken på sekunden. När jag kom till hålet såg jag att fisken dragit iväg med rätt mycket lina. Bra tecken, mothugg och ett bra svar! Rätt snabbt kommer det även upp och det är en rätt så bra fisk. Inte den längsta gäddan men den är både grov och hyfsat tjock. Med åren har man fått en rätt bra känsla över hur stora sina gäddor är innan vägning. Men visst ibland blir man lurad och det gäller åt bägge hållen. Denna gång låg jag tämligen rätt i mina gissningar. Tippade på en bit över tio kilo vilket stämde rätt bra.

10400 gram - 110 centimeter var måtten på denna fisk.

När jag någon timma senare funderar att käka lunch så kommer nästa storgädda. Jag känner redan vid mothugget att det är frågan om en bra fisk. Den är stark och gör flertalet rusningar. Jag får lirka en stund innan jag får upp skallen genom hålet. Ja detta visar sig åter vara en bra fisk och en nivå större än den förra. Min gissning är dock att den är lite för kort för att överskrida tolvkilosvallen. Jag ligger även hyfsat rätt denna gång i min gissning. Jag får dock ingen vila utan när jag har fått gäddan i min vattenfyllda pulka så kommer nästa hugg. Denna fisk är helt okej så den får följa med till pulkan och göra den större systern sällskap. Väger den snabbt till en bit över 8 kilo innan den får simma tillbaks.
                                     
              Riktigt fin gädda som mätte 114 centimeter med en vikt av 11550 gram.

Timmarna går och eftermiddagen bjuder på ett riktigt segt fiske. Men det gör inte så mycket tänker jag när jag promenerar hemåt efter isen med ett leende på läpparna...


2 kommentarer:

  1. Grattis
    Om man ändå fick va med om något sådant nån gång...
    Hela påsken var trög , några stackare på söndagen lyckades man lura upp.
    Mvh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, tackar!
      Finns alltid en viss chans/ tur att lyckas. Har man väl fått en stor så finns det oftast någon till i samma storlek i närheten. Jag upplevde också fisket lite småtrögt under påsken. Dock verkade det som att de lite större gäddorna ändå gick att lura. Lite typiskt fullmånefiske, ingen huggrusch men istället chans till någon stor fisk.

      Radera