söndag 14 februari 2010

Äntligen varmare, äntligen fiske!

Så fick man då äntligen komma ut på isen efter en lång period av arbete, snö och kyla. Idag fick man njuta av solen och en temperatur som låg högre än på mycket länge. Redan strax efter gryningen var jag och Krister på plats för att fiska fram till skymningen, ett pass på runt 8 timmar.

Efter att vi hunnit lägga ut våra spön så dröjer det inte så värst länge förrän jag får hugg. Efter en rätt odramatiskt kamp kan jag säkra dagens första gädda som visar sig väga prick 6 kilo.

Efter denna trevliga inledning hinner jag dra en mindre gädda innan det nappar för Krister. Jag ser på håll att spöet får jobba och att den drar i väg i några tunga rusningar. Detta ser ju lovande ut tänker jag. Efter en stund så är fisken redo att landas och efter en snabb vägning och fotografering kan den sättas tillbaka. När vi ser fisken så spekulerar vi att den kanske kan väga runt åtta kilo men vågen stannar på 7280g vilket vi ändå får betrakta som en fin fisk.

DSC00372

Krister med sin första gädda för dagen, vikt 7280g.

Vid 12 tiden får jag ett försiktigt hugg på ett av mina spön. När jag sätter dit ett litet mothugg så kommer den rätt snällt mot hålet, gör några ettrigare små rusningar vilket får mig att tro att det är en mindre gädda på runt 3 kilo. Väl i hålet ser jag att den inte är så värst liten. Krister frågar om vi skall väga den, jag svarar att det kan vi väl men jag tror inte den är så stor kanske dryga 5 kilo. Men fisken visar sig vara ovanligt grov och lite förvånade kan vi konstatera att den väger drygt 7 kilo. Troligen har denna fisk varit offer för någon hårdhänt fiskare eller råkat ut för något annat otrevligt då den har en skada kring munnen. Trots denna skavank så verkar den må rätt bra vilket den goda konditionen skvallrar om.

7020g

Mats med grov, bredryggad gädda på 7020g.

Fortsättningsvis bjuder dagen inte på så mycket mer men vi känner oss ändå nöjda med vårat fiske. Speciellt med tanke på att vi befinner oss i en månad då fisket erkänt är trögt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar