tisdag 23 mars 2010

Ny storgädda levererad!

Det var nästan så man knappt trodde det var sant när jag kände motståndet vid mothugget. Inte nu igen tänkte jag när gäddan drog iväg på en 20 meters rusning. Efter ytterligare några likartade utflykter så förstod jag att det var en större gädda. För tredje gången på kort tid så blev det problematiskt när den kom till hålet. Men tillslut så kunde jag lirka upp den och lyckan var total.

Det var nog dessutom en av de vackrare gäddor jag fått vad gäller form och färgteckning. Så det var en härlig känsla att se den glida tillbaka ner i hålet efter vägning, mätning och fotografering. Längden skrevs till 116cm och vågen stannade på 11120g.

11120g-116cm (4)

Denna gädda var grymt stark, bra mycket starkare än 12 kilosen.

11120g-116cm (6)

Vacker Norrbottensgädda på 11120g-116cm.

Nu var inte detta fiskepass planerat för egentligen så hade jag inte tid då det var min enda lediga dag på 9 dagar. Men av en tillfällighet fick jag för mig att åka i väg på en timmes friskvård från jobbet på söndags förmiddagen. Friskvården bestod i att försöka lura upp några mörtar under en timme och det lyckades jag med vilket borgade för denna gädda. Efter att jag skaffat mig mörtarna så blev det lite funderande mellan vilket vatten och vilken plats jag skulle prova. Jag valde tillslut en sjö där jag fiskat en del förut fast en helt ny plats som jag rekat av tidigare som jag tyckt verkat intressant.

Efter denna gädda börjar jag nästan känna att det är för bra för att vara sant och att jag haft oförtjänt tur med de stora gäddorna denna issäsong. Men nu är det ju så här så man måste väl försöka njuta av framgångarna för ingenting varar ju för evigt och snart väntar säkerligen tyngre perioder i mitt fiskande.

Tänkte dra lite fakta om mitt ismete denna issäsong. Innan isarna lade sig började jag lista upp alla intressanta vatten i Norrbotten som jag anser ha potential att hålla gäddor över 10 kilo. Det blev en sannerligen lång lista så jag fick lov att inrikta mig på några få istället för att hatta runt i allt för många. Jag har fiskat i 4 olika vatten och det har gått bra i alla. Har fått gäddor över 7 kilo i samtliga vatten, gäddor över 9 kilo i 3 av 4 vatten. Jag kan nu inse att jag har valt rätt vatten plus att jag haft ett grymt flyt eller tur.

Avslutningsvis vill jag tacka alla för de fina kommentarer jag fått den senaste tiden, detta får min motivation att höjas. En annan sak som betytt mycket är när jag fick möjligheten att vara med i Team North Predator. Att få vara med i ett sådant gäng med likasinnade “fiskenördar” med ett gediget kunnande var något jag behövde för att satsa än hårdare på specimenfisket mitt som periodvis legat lite i dvala.

2 kommentarer:

  1. Härligt! Väl planerade fisketimmar ger resultat. Tur kan man ha en gång men i långa loppet ger riktat fiske resultat. Bra jobbat och stort GRATTIS!

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja det ligger nog en hel del i det du säger, är man målinriktat och planerar noga varje fisketur så ökar chanserna till en eller flera stora fiskar avsevärt.

    SvaraRadera