onsdag 21 juli 2010

Ny art i protokollet

I går var jag och Krister och fiskade efter i första hand gös. Min målsättning var att få min första gös någonsin medan Krister trodde på minst 5 gösar, det visade sig att det skulle bli klart bättre ån så!

Vi testade några olika metoder och en rad beten och det blev faktiskt gös på de flesta av dom. Roligaste var nog vertikal jigging då jag förvånat fick känna på den kraft en gös kan ge i från sig vid ett hugg. När vi trollade fick vi några hugg som såg riktigt märkliga ut, som att gösarna bara simmade fram och höll i wobblern en sekund innan den släppte den. Detta är typiskt gösen och händer rätt ofta.

Gösarna vi fick visade sig dock inte vara så stora men detta är rätt vanligt när det gäller gösvatten här uppe, det går åt åtskilliga mindre fiskar på en stor. Men hur som helst var det en riktigt trevlig fisketur då man fick en inblick på hur gösfisket ser ut och hur lynnig gösen stundom kan vara genom att i nästa sekund smälla på rejält.

Krister har ju fiskat en hel del gös här uppe så det var samtidigt en lärorik dag och man blev faktiskt lite biten av detta fiske. Så förhoppningsvis kommer det i framtiden att bli mer gösfiske och målet är då att lyckas lura upp någon större gös.

Dagens största fisk blev dock en gädda på 6200 gram fångad på Vertikal jigging av Krister. Den bjöd på bra motstånd i det sommarvarma vattnet och det tog ett bra tag innan den var besegrad. Trevlig bonusfisk.

DSC00493

Här har vi Kristers Vertikal-gädda på bild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar