onsdag 7 juli 2010

Nytt månadspers!

Sedan i september 2009 har jag under samtliga månader slagit mitt månadsrekord på gädda. I början var det mest en kul grej men med tiden har jag insett att det skulle vara häftigt om jag kunde hålla i den sviten under ett helt år. Nu har jag dock inga märkvärdiga månadsrekord sedan tidigare men för mig har det i alla fall varit ett mål och en drivkraft i att slå varenda ett. Skulle jag nu lyckas med att ta nya månadsrekord 12 månader i följd skulle jag vara grymt nöjd.

Idag kom jag ett steg närmare på vägen då jag begav mig till ett nytt mindre strömmande vatten som jag har haft i tankarna en längre tid. Första gäddan blev en 2 kilos, sedan en på ca 2,5 kg och därefter tappade jag en på uppskattningsvis 4 kg. Så det gick med andra ord åt rätt håll. Ju längre jag fiskade mig efter vattendraget desto mer tyckte jag att det luktade större gädda. Fina sel med bra djup och massor av småfisk som sprättade i vattenytan skvallrade att vattnet borde hysa en och annan gädda av bättre format.

Just som jag började att fundera på att avsluta fisket så kom dagens hugg och en av de värre rusningar jag sett en gädda göra. Denna följdes sedan upp av några mer normala rusningar innan jag slutligen kunde landa fisken. De som hävdar att forsgäddor kämpar mer än en gädda i motsvarande storlek i en sjö kan jag inte annat än hålla med. Efter en härlig kamp, vägning, mätning och ett foto kunde jag se hur gäddan pigg och oskadd simmade tillbaka. En härlig syn och en perfekt avslutning på en lyckad fiskedag.

7700g-105cm

7700 gram – 105 centimeter strömgädda från Norrbotten.

Ja det blev ett nytt månadsrekord, de förra löd på 5,6 kg. Egentligen så brukar jag inte fiska inriktat efter gädda i juli eller augusti då fisket känns svårare och gäddorna generellt är slöare. Därav har jag inget märkvärdigt augusti rekord heller så målet börjar nu kännas inom räckhåll..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar