onsdag 21 mars 2012

Strålande dag med godkänd toppfisk

Denna gång var jag bättre rustad än senast. När jag äntrade isen tidigt på morgonen hade jag dels mer tid på mig samt en spann full med levande betesfiskar.

Betesfisk

Dagens betesfiskar simmar omkring ont anade om vad som skall hända.

Men det började segt och efter drygt en timme kom första fällningen som resulterade i en minigädda på knappa kilot. Nästa fisk kom bra precis en timme senare och denna var inte mycket större. Vädret var strålande hela dagen med en sol som kunde skina från en klarblå himmel. Att vinden dessutom var obefintlig gjorde det hela inte sämre.

Dagens tredje hugg kom mitt på dagen vid tolvtiden och nu var det lite mer tyngd i alla fall. En gädda på ca 4 kilo kom upp, krokades loss och släpptes tillbaka. Resterande timmarna hände inte mycket förutom ett försiktigt hugg. Då den väl bestämde sig för att ta mörten satte gäddan bra fart vilket kändes lovande. Mothugget satt bra och svaret blev lovande med en hel del motstånd.

7200 g - 104 cm

Här en bild på dagens största…

Den gav en godkänd fight innan den tillslut var besegrad. Tyvärr var kondisen inte den bästa utan snarare rätt dålig. Dryga 104 centimeter mätte hon och vägdes till 7200 gram.

Det kändes som att gäddorna var rätt försiktiga och tröga idag så jag får vara nöjd över resultatet. Kul att jag lyckades förvalta varje hugg till fångad fisk och att jag fortsatte att nöta några timmar extra vilket visade sig lyckat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar