torsdag 16 augusti 2012

Uppdatering av de senaste veckornas fisken

Nu när semestern lidit mot sitt slut kanske det vore på sin plats med en uppdatering av de senaste veckornas fiske. Har inte blivit så värst många eller långa pass men några gånger har man i alla fall tagit sig ut.

Börjar med abborrfisket som i sommar inte alls fungerat, tror jag varit ut tre svängar med båten under semestern då jag både spinnfiskat och trollat. Normalt borde det kommit upp någon abborre runt kilot. Men de stora fiskarna har inte alls visat upp sig, undantaget i så fall en spinnfångad “borre” på prick 8 hekto som jag fångade för några veckor sedan.

En del av semestern har jag tillbringat nere vid kusten där jag har mina rötter. Jag hade för ovanlighetens skull lämnat fiskegrejorna hemma och givetvis hör då två gamla vänner av sig och vill fiska. Nåja det löser sig med att jag lånar i hop en utrustning och vi kan komma iväg. Vi fiskar efter Aleåns vattensystem på ett par platser där vi tidigare år fått rätt bra. Så här mitt i sommaren är det en svår tid och det gick väl ungefär som jag tippat, vi får en del gäddor och abborrar i moderat storlek. Men ändå en riktig trevlig fisketur och förhoppningsvis inte den sista med bröderna Sundström.

Under förra helgen blev det gösfiske under två dagar. Metoden var Vertikal jigging som jag verkligen fallit pladask för. Det är både ett rolig, effektivt och grymt spännande fiske. Första passet var tillsammans med Martin som inte hade testat på detta fiskesätt eller för delen inte fiskat gös förut. Så målet var först och främst att han skulle få sina första gösar. Detta infriades men tyvärr blev det bara en gös för honom medan jag var ofin nog att knipa sex stycken. Dagens största som även fick bli en fin matfisk vägdes till 1280 gram.

Det mest intressanta hugget kom på mitt spö, kändes först som en lite bättre gös innan jag kände ett par tunga gungningar i spöt, hann tänka på storgös innan förhoppningarna snabbt grusades då fisken gjorde en rejäl rusning så det sjöng i rullen. Det var som vi befarade en gädda av lite bättre kaliber som hade knipit min Finn-s jigg.

6 kilos Vertikal gädda

Gädda på knappa 6 kilo, tagen på Vertikal jigging.

Andra göspasset var i mängd sett det bästa någonsin för mig då jag drog 32 gösar på mindre än 4 timmar. Men ledsnade faktiskt lite då storleken var så pass dålig som den var. Tror största vägde runt 7 hg och de flesta var klart mindre än så…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar