onsdag 15 augusti 2012

Mäktig återfångst av gös!

För ett tag sedan åkte Krister och Rickard iväg på ett gösfiske som slutade med en storgös på 6940 gram och 90 centimeter! Det var Krister som knep den och metoden var trolling. Efter att vi studerat lite gösbilder från förra året då vi i samma vatten tog flera fina gösar såg vi att det rörde sig om samma fisk som Krister fick förra sommaren. Då vägde den 6500 gram och det stämmer rätt bra in på hur mycket en gös i denna storlek ökar med under ett år. Längden då skrevs till 83 cm (men vi vill minnas att det var en “snabbmätning” som förmodligen inte blev helt rätt).

Känns riktigt kul med denna fisk. Som jag skrivit tidigare har det i år gått lite troll i klubben vad det gäller de större fiskarna men nu kom den alltså.

6940g - 90cm

Här Krister med sin senaste storfångst.

Noterbart är att Krister nu tagit 3 Norrbottensgösar över 6,5 kilo, den största 7900 g tagen på spinnfiske 2009 och sedan två på trolling 6940 g och 6500 g. Dessutom har det från hans båt landats totalt 5 gösar över 6,5 kg. En bedrift som visar på vad rutin, kunskap och tålamod kan leda till…

Läs hela historien om fisket på Team North Predators hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar