torsdag 20 september 2012

Magnifik Norrbottensgädda på Vertikalfiske

Att det tas riktigt fina gäddor i Norrbotten ser man ibland. I år tycker jag dock att det varit lite tunt med dessa fast som vanligt är det nu fram mot höstkanten de feta madammerna har en tendens att dyka upp.

Denna gång är det den skicklige gäddjägaren Robin Utbys i Team Mieko Norr som på riktat vertikalfiske efter gädda slagit till med ett nytt prydligt personbästa i form av en rejält överviktigt pjäs på 14,54 kg!

470713_437528946299362_131112349_o

Här ser vi Robin med sitt express lok i famnen.

Grabbarna i Team Mieko har senaste åren visat att de är grymt duktiga på att dra upp stora gäddor. Nu i höst har de alltså tagit flera riktigt fina gäddor på riktat vertikalfiske.

Kul att se att riktat vertikalfiske på gädda fungerar. Jag blir dock inte allt för förvånad. Detta fiske är något jag rätt länge gott och grunnat på utan att komma till skott. Vet även andra som haft det i tanken under lång tid men inte fått det testat. Men nu vet vi ju med säkerhet att rätt utfört på rätt plats i rätt tid kan det vara en riktig fullträff.

Ni som är intresserade att läsa hur fisket går till och vilken utrustning de använder sig av så kan jag rekommendera ett besök på Mieko fishing hemsida där det finns en utmärkt artikel i ämnet.

Artikeln finns även att läsa här på Team Mieko Norr hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar