fredag 8 februari 2013

Sportfiskebloggande tjejer

När jag startade upp min blogg för bra precis fyra år sedan så var antalet sportfiskebloggar långt ifrån lika många som det är idag. Mycket har hänt både vad gäller variationen, bredden och innehållet i bloggarna. Tidigare var de flesta bloggarna mer som ett skyltfönster med bilder på fiskar, båtar och annan utrustning. Innehållet kom liksom i andra hand. Sedan var det en kraftig snedfördelning där antalet renodlade trollingbloggar låg i topp.

Idag ser vi en klart bättre bredd där varje sportfiskare kan hitta det man söker efter oavsett om man flugfiskare, metare eller något annat. Jag tycker mig också se en tydlig tendens att bloggarna idag blir mer och mer innehållsrika, att man vill förmedla och lära ut det man kan till andra. Sen är det väl så att vill man som bloggare få många läsare får man också anstränga sig en smula. Ju fler bloggar desto större blir också konkurrensen vilket i förlängningen borgar för bättre kvallite.

Det är också glädjande att se hur inslaget av sportfiskebloggande tjejer ökat senaste åren. Detta är något som jag tror säkert alla vi män välkomnar då det är och alltid har varit en snedfördelning mellan könen inom sportfisket.

Jag har själv hittat några trevliga kvinnliga bloggar som brukar läsa då och då. Under de senaste dagarna har jag dessutom kollat runt mer inom området för att få en bättre uppfattning hur det ser ut. Och jag måste säga att resultatet var bättre än jag på förhand trodde både till antal och innehåll!

Något som jag tycker mig se är att tjejernas bloggar allmänt håller högre klass när det gäller konsten att uttrycka sig i det skriftliga språket. Sedan att de är också mer personliga på något sätt. Här nedan kan ni läsa kort om några trevliga bloggar som jag länkar vidare till…

  Fly high and aim for the stars

Fly high and aim for the stars

Therese Lundin är tjejen bakom denna trevliga blogg. Hon beskriver sig själv som en flugfisketokig och naturälskande tjej från Norrbotten. Hon startade upp bloggen redan under förra året men då blev inte så många inlägg. Men nu ser det ut som att det är en ändrig på den fronten så vi kan hoppas på fortsatt flitigt uppdaterande framöver.

Det jag gillar mest är sättet Therese skriver och kan uttrycka sig på. Här ser man en som har förmågan att skriva i blodet. Jag kan även se att innehållet spretar åt flera håll och kanter vilket ju gör bloggen bredare och intressantare. Fina bilder och trevliga berättelser finner man även här.

Gösdrottningen

Bland de inbitna gösfiskarna är Cecilia Grönberg ett både välkänt och aktat namn. Hon har verkligen förmågan att fånga stora gösar vilket hon bevisat otaliga gånger de senaste åren. Men hon fiskar även efter andra arter emellanåt och då framför allt gädda.

Jag tycker det är häftigt att se att det bevisligen finns tjejer som verkligen brinner för sportfisket. För här kan vi prata om en inbiten och målinriktad sportfiskare som verkligen kämpar i sin jakt på de stora fiskarna. Kul blogg att följa med trevliga berättelser, bilder och fisketips att ta del av. Frågan är om vi snart får se den där 10 kilos gösen som hon så hett eftertraktar?

Sussis Symfoni

Sussi Stridh bor i Småland tillsammans med svenska gäddklubbens redaktör Felix Rimfrost. Sussi är också engagerad inom sportfisket på mer än ett sätt. Förutom bloggandet är hon medlem i Fjällorna där hon är lokalansvarig för Småland. Lägg där till ordförande i en lokal fiskevårdsförening i Småland så kan man anta att mycket kretsar runt sportfisket i hemmet hos paret Stridh/Rimfrost.

Detta är också en trevlig blogg att följa. Det jag framför allt tycker om med denna blogg är att man tydligt märker att Sussi verkligen är engagerad i en rad viktiga frågor och ämnen som hon sedan tar upp på ett mycket bra sätt. Således ytterligare en bloggerska inom sportfisket som brinner för sin hobby. Finner också en bra bredd på innehåll, trevliga bilder och många kloka ord.

Här länkar till några andra Sportfiskebloggande tjejer:

Proline Fishing – Emelie Petersson, Matilda Leijon och Daniel blom bloggar här om i första hand tävlingar inom mete!

Evelina Henriksens blogg – Ytterligare en duktig sportfisketjej som bloggar för Abu Garcia. Fiskar efter flertalet olika arter och metoder.

Gone fishing – Jessica Dolk – Tjej som brinner för det mesta inom sportfisket.

Fiskemorsan – En Populär och innehållsrik blogg där det mesta handlar om flugfisket.

Fiskeflickan – En småtrevlig blogg med varierat innehåll.

Fly for art – Blogg som handlar om flugfiske efter lax, havsöring och jakt och hundar.

Trollsländan – Tjejer som fiskar tillsammans (fjällorna).

LaxSivan – Mycket fiske på denna sida med tyngdpunkten på lax.

Wilderness Woman – Fiskeäventyr med flugspöet  i hand, både i Sverige och utomlands.

Dalkullansfiske – Emilie Björkmans blogg som handlar om fisket efter flertalet olika arter och metoder.

Fiskenörden – Glad bloggande pensionär som älskar fiske.

Är du tjej och nyligen upptäckt tjusningen med sportfisket så finns det en riktstäckande förening för just sportfiskande tjejer som går under namnet Fjällorna.

Hoppas att denna trend med allt fler sportfiskeintresserade tjejer håller i sig för sportfisket är onekligen en hobby som passar alla lika bra oavsett kön, ålder eller hur fet plånbok man har…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar