tisdag 18 juni 2013

Mieko Predator Tail

Mieko fishing har sedan några år haft en intressant och lite annorlunda jigg ute på marknaden som sticker ut både till utseende och rörelsemönster. Att den fungerar bra till gädda märkte jag snabbt då den skördade stora framgångar med flertalet landade gäddor.

En av de största fördelarna är att man kan fiska hem den väldigt sakta samtidigt som den ändå rör sig på ett för fisken lockande sätt. Förklaringen är den breda stjärten. Denna jigg kan vara ett riktigt ess i rockarmen att ha då man jagar de riktigt stora gäddorna under framförallt förleksfisket på våren samt till det sena höstfisket.

Under de senaste åren har Mieko Predator Tail levererat massor av stora fiskar både i sött och salt vatten. Helt klart ett bete man måste att ha i betesboxen som kan vara skillnaden mellan en bra och dålig fiskedag.

Tänk på att en jigg är ett mångsidigt bete som fungerar förutom till traditionellt spinnfiske även till trolling, driftfiske och vertikal jigging. Speciellt denna jigg tror jag kan vara helt rätt till många olika typer av sportfiske pågrund av dess utformning och rörelsemönster.

Mieko Predator

Så här ser den ut, 92 gram och 28 cm (37 cm utdragen). “Tailen” har visat sig giftig till såväl de stora gäddorna som hälleflundrorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar