tisdag 3 december 2013

Tillbaka till Söröya

Vintern har knappt börjat och jag är redan less. Det är bara att konstatera att jag inte är någon vintermänniska och sanningen är att jag avskyr vintern mer och mer för varje år som går. Kyla, mörker och snö är tre saker jag inte går i hop med helt enkelt och när dessa uppträder samtidigt ja då är det lätt att hamna i fiskekoma. Nu har jag ju ändå mäktat med några isfiskepass men måste medge att det tar emot att ge sig ut denna tid på året.

För att klargöra resonemanget kring mina känslor för vintern så tycker jag ändå att den fyller sin funktion på det sättet att man har möjlighet att se tillbaka till sommarhalvårets trevliga minnen och samtidigt kunna planera för vad som komma skall. För om 3 veckor ja då vänder det, alltså det blir ljusare för varje dag som går.

Förra sommarens mäktigaste upplevelse var definitivt resan till Söröya. Förutom ett grymt fiske så imponerades jag av den storslagna naturen. Nu har jag lagt in lite bilder i mitt fotoalbum från Söröya. Här nedan bjuder jag på några godbitar.

morgon i hammerfest 

Här en bild på kapten S-O Larsson just då vi åket ut från hamnen vid Hammerfest tidigt på morgonen. Några mil senare var vi framme till Söröya.

söröya gjestestue (k)

Campen ligger rätt vindskyddat och vackert till längst inne i en vik.

hällelycka (k)

Förväntningarna var på helspänn, skulle jag få känna på hälleflundrornas beryktade styrka? Det fick jag faktiskt göra tre gånger om dessutom. Här den största på bild.

hälledrill

Det fanns dock en som tog det hela ett steg längre och valde att fiska från kajak!

joels hällelycka

Som synes så slutade det lyckligt för Joel.

rötsimpa (k)

Medan Joel drog monsterfiskar från sin kajak valde jag att fokusera på det lite lugnare fisket. Det visade sig nämligen att jag var en fena på att dra simpor.

Sammantaget hade vi en mycket trevlig vecka i Norge. Bra fiske, fint väder, underbar natur och trevligt sällskap är några av de saker jag bär med mig härifrån…

Fler foton finns som sagt att se i mitt fotoalbum.

Ni som missat att läsa om mitt Norgefisket från i somras så finner ni länkar till inläggen här.

Del 1 av 3

Del 2 av 3

Del 3 av 3

Sugen att resa till Söröya och testa fisket där? I så fall skall ni surfa in på denna SIDA. Här hittar ni allt som ni behöver veta för att kunna förbereda er och planera för en lyckad resa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar