onsdag 12 mars 2014

Nya beten, storlekar och färger

2014 har inletts och som vanligt sprutar det ut nya läckra beten från våra skickliga betesbyggare. Tänkte vi skulle titta på lite nyheter här och nu.

MIKE THE PIKE

Årets coolaste bete? Förmodligen. Årets bästa bete? Kanske. Hur som helst så måste detta bete provas så snart som möjligt! Problemet är bara att det lär dröja ett par månader innan jag får möjlighet om jag inte hittar på nått sätt att fiska med det från isen.

“Westin Mike The Pike är en 3D scan av en riktig gädda. Detta ger denna wobbler / Swimbait en riktigt naturtrogen form. Mike The Pike är low floating vilket betyder att den är utformad att precis klara av att flyta. En väldigt smart anordning gör att den mjuka gummikroppen kan byts ut mot en ny när den blir för sliten.

Mike The Pike har ett hårt huvud med sked som är utformat för att ge detta westin bete en otroligt naturtrogen gång. Funkar den ? OH JA. Stampe från Stampe Lures fångade en 13 kilos gädda vid första testet av Mike The Pike. 28 cm lång, väger 185 gram och finns i 4 färger. Detta är en blivande klassiker inom sportfiske i Sverige.”

FKP VIBLURE

Detta är nog det bete jag mest ser fram emot att prova. Främst till abborrfisket men även om jag far upp mot fjällen så kommer det få chansen att visa upp sig för öringar, rödingar och harrar. Misstänker att de faller även dessa arter i smaken

NYHET för 2014 är denna färg!

“VibLure är ett skandalöst effektivt lipless crankbait. Denna typ är ett Go-To bete för bassfiskare som alltid levererar. Abborren kan inte motstå det. Kasta ut, låt det sjunka till botten och fiska hem det med korta lyft så betet gör snabba sim uppåt, eller fiska hem det med spinnstopp där betet simmar neråt. Det funkar även ypperligt att bara fiska hem statiskt eller släpa efter båten. Det har tre olika lin-infästningar som ger betet 3 olika gångar från Moderate och medium till en ganska aggressiv vibrerande gång. Krokskydd medföljer. Detta bete kommer inte ligga orört i din låda. Det kommer att leverera om och om igen.”

MIEKO PREDATOR I NYA FÄRGER OCH NY STORLEK!

I år kommer det finnas en hel del nya färger till de så heta “predatorjiggarna” från Mieko Fishing. Jag gillar vad jag ser och min personliga favorit är öringen tätt följt av den översta. Dessa kommer få mycket tid i vattnet i år.

En shadjigg på hela 33 cm och 309 g! Kolla in och jämför med den på 25 cm så märker ni skillnaden. Det blir nått att frästa storgäddan med! Förmodligen kommer den att provas en del den med.

nya_färger_pa_mieko_predator

“Nu har vi fått leverans med prover på de nya färgerna av Mieko Predator. Det är en kombination av färger vi designat själva och den kände betesbyggaren Magnus «Mangeboy» Lindgren målat. Det känns kul med nya fräscha färger som vid testfiske visat sig mycket effektiva.

Nytt för säsongen är också den stora shadjiggen på hela 33 cm och 309 gr. Den har vi tagit fram för fiske dig som riktar ditt fiske efter stora gäddor, torsk och hälleflundra. Det kraftiga stjärtpartiet på jiggen ger kroppen en vaggande rörelsemönster samtidigt som stjärten slår från sida till sida. Vid testfiske efter Hälleflundra på Söröya har den levererat fisk på närmare 30 kg. Här nedan är de nya färgerna på Mieko Predator 2014.”

Jag hade annars tänkt ligga lite lågt med inköp detta år men märker redan att det hunnit bli en del nya beten i arsenalen och fler lär det bli…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar