fredag 18 april 2014

Påskveckan fortsätter att leverera fina gäddor

Åh vilket härligt väder det varit idag. Nu känns det som att våren kommit på riktigt och ser man på väderprognosen framåt så består den av stora solar och angenäma temperaturer. Det var dock lite kyligt på morgonen då jag och Martin äntrade isen. Förhoppningarna inför dagens fiske var att det skulle hugga en del. Jag tippade på mellan 5-15 hugg och det blev 8. Vad det gäller storleken trodde jag på mest smått men samtidigt vet jag att det går en och annan större gädda i området.

Första timmen händer ingenting men så plötsligt kommer ett dubbelhugg. Min fisk kommer upp med detsamma, en snipa strax under kilot medan däremot Martin ser ut att ha en del spöböj. Han tippar på en lite bättre gädda runt 4-5 kilo men när den kommer närmare hålet bjuder den plötsligt på en rejäl rusning och då förstår vi att den måste vara större. Förra påsken var Martin också upp och putsade sitt PB till 6,4 kg men denna gädda borde vara större.

Med ett gälgrepp landar jag gäddan och lägger den på mattan. En mycket vacker gädda som dessutom ser riktigt välmående ut. Jag kan inte låta bli att förbanna mig att den inte var lite längre men att den väger mer än Martins tidigare PB är vi bägge övertygande om.

8130-101

Gäddan var tillsyntes rätt välmående. Den mättes till 101 cm och vikten fastställdes till 8,13 kg.

martin-8130-101

Martin med sin nya rekordgädda. Undrar om det blir en putsning till nästa påsk eller kanske redan till sommaren?

Fisket resten av dagen är rätt segt med nått hugg då och då men den där riktiga nappruschen infinner sig aldrig. Martin tar även dagens näst största gädda på knappa 5 kilo medan jag verkar hitta tillbaka till mina snipor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar