tisdag 1 april 2014

Slutfiskat – Bloggen byter inriktning

Idag har jag så tagit beslutet att sluta fiska för alltid. Det kan låta som ett drastiskt och oväntat beslut men för mig har det hela sakta men säkert växt fram under en längre tid. Därför känns det naturligt och befriande att man nu äntligen tagit steget ut från sportfiskevärlden.

Senaste åren har jag känt mig mer och mer fången i min hobby, fisket har blivit ett tvång som växt sig allt starkare och starkare in i min kropp. På nätterna har jag drömt mardrömmar om tappade storgäddor och lakar som inte gått upp genom pimpelhålen. Fisket har bokstavligen tagit över i min hjärna så till den grad att jag tappat kontrollen. Jobb, familj och vänner har blivit lidande av mitt asociala beteende. När någon pratar med mig om annat så är mina tankar någon helt annanstans, nämligen långt ute vid någon sjö, älv eller tjärn.

När jag den senaste tiden även börjat känna empati för de fiskar jag har på kroken har det hela blivit näst intill ohållbart. Att se en fisk med en krok i munnen klarar jag knappt av längre. Än värre att äta upp en fisk jag själv fångat. För inte kan man väl käka upp sina bästa vänner?! Nej nu får det vara nog, synd bara att det skulle ta så långt tid innan man skulle inse det. Men som man säger bättre sent än aldrig.

Vad skall jag nu ägna min tid åt, för visst måste man ersätta fisket med något annat? För mig är även detta inte något problem då jag under en längre tid fastnat för en ny hobby, nämligen Astrologi. Bloggen kommer därför genomgå en metamorfos där fiskar kommer ersättas med bilder och text på stjärnor, galaxer och planeter. Att se hur alla dessa himlakroppar påverkar oss människor i positiv riktning är något som jag ser långt mer värdefullt än hur sportfisket bryter ner människor. Förhoppningsvis kommer fler sportfiskare följa min väg och välja bort fisket för något klart större och mäktigare ting. För vad är större än universum…

2 kommentarer:

  1. Låt mig gissa att du sovit på saken och kommit fram till att fiske ändå är rätt okej dagen efter första april? ;)

    SvaraRadera
  2. Jo du har så rätt så. Men jag lurade faktiskt några stycken:)

    SvaraRadera