tisdag 17 juni 2014

Årets första trollingpass

Då har man vart ute och trollat gädda för första gången detta år. Meningen var att jag och Mårten skulle ha fiskat tre dagar på raken men som vanligt ville vädret jävlas med oss då de lovade halv storm på måndagen. Så istället blev det en dags fiske fast vädret var inte helt lugnt på söndagen heller. Totalt kom det fyra regn/hagel skurar över oss och varje gång så blåste det upp rejält. Noterbart var att efter varje skur så dog fisket av ett tag innan man började få ingen.

Gäddorna var hyggligt på taget för man lov att säga, däremot så verkade de stora fiskarna svårflörtade. Eller så hittade vi inte igen dom bara. Men vi hittade i alla fall den mesta fisken djupt. Både betesfisk och rovfisken hade hunnit ut på djupet och betet för dagen var Westins jätte. Men vi fick även fisk på andra wobblers liksom Mieko Predator Shad, en jigg som fungerar lysande till trolling.

Gäddorna var som stöpta i samma form men till slut fick vi även några skapliga bitar med en godkänd toppfisk som jag hade turen att få drilla.
trollingpike-2014
Dagens största vägde 7250 gram.

Trots vädret hade vi en trevlig dag ute på sjön med en hel del hugg. Totalt blev det 31 gäddor vilket inte är fy skam, men däremot så hade man önskat sig fler större fiskar. Men de får vi fixa en annan gång…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar