måndag 1 september 2014

Fin gös på vertikal

Här kommer en släpande rapport. Var ute en förmiddag med Andreas och fiskade gös. Vi vertikalfiskade i ett vatten där det finns rätt gott om gös men svårare att ta de större fiskarna. Det går många gösar på en tvåkilos och en trekilos är här en mycket fin fisk.

Vi började med att kolla runt en del men var svårt att hitta områden med gösbågar vid botten. Hittade ett intressant ställe och efter bara några minuter tar jag en fin gös på strax under 2 kilo. Något mer blir det inte. Vi åker vidare och testar andra platser men det går fortfarande riktigt segt. Men på sista anhalten lossnar fisket. Där hittar jag även jiggen för dagen, en Skippy fish i blått som gösarna hugger mycket distinkt på. Under en kortare period hugger det stup i ett och vi förundras över hur fisket kan vara. Andreas byter jigg emellanåt då han har svårt att hitta rätt. Men dessa funderingar avbryts snabbt när dagens hugg kommer. Jag ser på spöet att det förmodligen rör sig om en bättre gös och visst är det så!

3180 g - 69 cm

Dagens fisk blev denna vackra gös. 3200 gram fördelat på 69 centimeter. Dessutom en ovanligt välkonditionerad gös för att vara i detta vatten. Betet, en Finn-S 17,5 cm i färgen rosa/vitt.

Förutom Andreas fina gös blev det några skapliga mellan 1-2 kilo. Resterande fiskar vägde som vanligt från ett par hekto upp till kilot. Några av de mellanstora gösarna (6-8 hg) fick följa med hem. Vi rökte dessa och ännu en gång kunde man konstatera hur god matfisk gösen verkligen är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar