söndag 21 februari 2021

SWEDISH ANGLER – En unik sida på fler än ett sätt!

Ni som följer min blogg har kanske märkt av ett mönster i att jag blivit mer och mer kritiskt över mycket av det som sker inom sportfisket idag. Idag skall jag gnälla lite om det som finns att hitta ute på nätet. Men framför allt skall jag hylla en sida som verkligen går mot strömmen. Men generellt sett när det gäller trevliga läsupplevelser så får man idag verkligen anstränga sig för att hitta nått matnyttigt. Allt som oftast är det samma personer som dyker upp överallt och den gemensamma nämnaren är att dessa älskar att synas och göra reklam för nått märke. Det känns som att det alltid finns ett kommisionellt syfte med i bilden. Medias bild av sportfisket idag är tyvärr smalt, man följer trenderna och missar bredden och mycket runt själva fisket.

Det jag letar efter är lite av det omvända. Duktiga, seriösa och hängivna sportfiskare som skriver för att de just älskar att skriva. De med en stark vilja att nå ut till andra likasinnade i avsikt att hjälpa en framåt. Det finns många duktiga sportfiskare i vårt land som idag inte syns eller aldrig får chansen att göra det. Min känsla är att dessa människor mer eller mindre väljer att undvika media och istället lägga den energin bakom fiskespöna. Detta är något som jag tycker är väldigt tråkigt då jag är betydligt mer intresserad av vad dessa har att säga än några få ständigt återkommande ”fiskekändisar”. Tidigare kunde man hitta bloggar och hemsidor där duktiga fiskare skrev och delade med sig om sina fisken. Idag har sådana sidor nästan helt försvunnit.

Det som krävs för att de dolda fiskenördarna skall träda fram är att någon tar fram dom i rampljuset.Och det finns faktiskt en sida som gör detta. Här går man mot strömmen, eller kanske snarare hållit sig kvar i verkligheten istället för att sväva iväg långt ut i cyberrymden. Jag tänker på Swedish anglers hemsida. Här har jag hittat något som verkligen skänkt mig läsglädje under denna ovanligt långa och kalla vinter. Allt som jag saknat och skrivit om ovan har jag funnit här.

Nu är detta ingen ny sida utan den har funnits i några år, tror det var 2017 den lanserades. Den drivs av tre killar, Christian Ottosson, Tommi ”Tomba” Meriläinen och Michael Zentio. Här finns ett väldigt brett innehåll och fokuset ligger på metet. Jag tycker man fångar upp mycket av vad fisket egentligen går ut på, tänker på vägen till fångsten, fiskeglädjen och mycket annat som rör sportfisket. Man lever inte bara i nuet utan finns trevlig läsning om historien runt sportfisket och metet i vårt land. Samtidigt blickar man framåt i tiden, testar produkter och tänker vad som komma skall. Mängder med artiklar, intervjuer och recensioner finns att ta del av. Jag gillar att man ofta lodar ned sig rejält i vissa artiklar och intervjuer. Samtidigt finns kortare avsnitt som tex. 12 snabba frågor. Kort sagt har man hittat en perfekt mix här. Dessutom har man en podcast och en nystartad Youtubekanal som skall bli spännande att följa.

Sist men inte minst så uppskattar jag att allt är så välskrivet. Visst innehållet är viktigast men om man kan skriva riktigt bra så blir upplevelsen nått helt annat, och det kan man här. Tack för många timmars trevlig läsning och hoppas att sidan lever många år framåt...

* Som inbiten gäddfiskare kan jag verkligen rekommendera artikelserien ”Ifokus” och avsnittet med Henrik Stale. Här finner man mängder med intressanta frågor som Henrik svarar på. Hans kunnande och passion för gäddfisket är enormt. Jag önskar att alla gäddfiskare skulle läsa denna artikel. En guldgruva för alla som vill bli en bättre gäddfiskare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar