fredag 16 april 2010

Ismete rapport

Våren har äntligen anlänt och nu känns det plötsligt som att tiden börjar gå allt för fort. Tyvärr så har det varit en hel del snö och slask ute på isarna men under de senaste dagarna har det försvunnit mycket av den varan vilket är till glädje för vi som vistas där ute.

Själv har jag fiskat en del den senaste tiden. I helgen blev det ett par längre fiskepass och senast idag ett kortare ett. Efter att jag fick den senaste större gäddan, den på dryga 11 kilo skrev jag att det gäller att njuta av sina framgångar för snart lär det komma tuffare tider. Kanske är jag på väg åt det hållet nu men då gäller det samtidigt att inte ge upp fast det går lite tungt. Fisket ska inte heller vara så lätt och förutsägbart. Därför är det väl bara att köra på så får vi se vad som händer i framtiden.

Visserligen har det blivit en del gäddor men nu är det ju inte antalet som gäller i första hand utan storleken. Vad det gäller storleken har det gått tyngre. De flesta av mina gäddor har hållit en storlek mellan 1 och 4 kilo med ett par toppar kring och strax över 5 kilo.

Vad det gäller mitt fiskande resten av april så kan det eventuellt ytterligare bli något pass denna vecka. Annars så siktar jag på att fiska en del under min långledighet som börjar nästa helg och varar 6 dagar framåt. Tanken är att köra något pass med inriktning på abborre och gös fast samtidigt lockar ju gäddfisket också så vi får se hur det blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar