måndag 19 april 2010

Mycket bra ismete med en slank dam på 108cm

Egentligen var jag inställd på att inte fiska igår lördag men då vädret var så fint på morgonen så ändrade jag mina planer. Såg också att de lovade sämre väder med snö på söndag, så med andra ord tvärt emot vad dom lovade dagen innan.

Dessutom hade det varit kallt under natten med flera minusgrader vilket inneburit att det blivit en fin skare på isen, isen har också börjat att lyfta upp så nu har vi egentligen kanonförhållanden helt plötsligt. Valet idag blev ett större vatten som jag tror döljer riktigt stora gäddor. Jag fiskade på en ny plats jag länge velat testa men det är en bra bit att gå dit så därför har jag väntat med det tills isarna är lättare att färdas på.

Det tog inte lång stund innan första fällningen kom vilket resulterade i en 2,5 kilos gädda. Andra nappet kom bara minuterna senare och nu började platsen kännas än mer intressant. Denna fisk kändes klart tyngre än den första och det dröjde en stund innan den kom upp genom hålet. Av skallen att döma så trodde jag att den skulle kunna väga runt en 8-9 kilo men den var dock riktigt slank i sin form och trots en del rom i buken och en längd av 108cm så visade vågen endast 7320g. Men ändå en en fin gädda och ett kvitto att platsen har potential. Dessutom har jag nu uppnått mitt månadsmål att få en gädda över mitt tidigare aprilrekord på 7020g, nu slog jag ju detta med 3hg.

7320g-108cm

En mycket slank 108 centimeters dam.

Resten av dagen fortsätter i samma anda med fällningar av och till under dryga 4 timmars fiskande. Totalt blev det 10 gäddor. Huggen var också ovanligt distinkta vilket visade att de var ordentligt på bettet idag. Alltså inga spottade fiskar eller försiktiga napp. Tyvärr så blev det ingen mer fisk av större kaliber men fick några mindre gäddor som visade betydligt bättre kondis än dagens största.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar