lördag 17 november 2012

Vintersäsongens första isfiskepass

Trots att vi haft en relativt mild väderperiod här i Norrbotten så kan vi redan isfiska i flertalet vatten. Orsaken till detta är avsaknaden av snö ute på isarna samt att vi också haft en del kalla nätter.

Mitt första ismetepass förlade jag till en sjö där jag vet att man brukar få bra med gädda fast storleken inte alltid är den bästa. Trots detta inbillar jag mig att det går någon riktigt monster och lurar där nere.

Beten

Mörten och abborren var på hugget så nu har man en hel del bete till vinterfisket.

Denna dag var vädret inte speciellt roligt och isarna var snorhala med blankis och på detta vatten. Jag for fram likt Bambi på hal is och inte blev det lättare då gäddhuggen haglade tätt första timmen med bland annat två dubbelhugg. Hade vart kul och se sig själv på film…

Gäddorna var aktiva men samtidigt lite försiktiga emellanåt. Noterade 15 hugg under dagen men fick bara upp 8 av dessa. Storleksmässigt var det inte alls bra vilket var lite tråkigt. Fast det värsta kom dagarna efteråt då det kändes som att min kropp åldrats med 50 år, hade en jäkla träningsvärk i ljumskar och ben samt att ryggen blev sämre igen. Men, men man får ta lärdom av sina misstag till nästa gång.

Skridskobana

Så här såg det ut i det område gäddspöna var utplacerade.

Nästa gång ja, då var jag på plats i ett annat vatten där jag tidigare inte fiskat denna tid på året. Det kändes på förhand att det skulle kunna bli svårt men samtidigt vet man att stället hyser rejäla gäddor. Fiskade med dött bete denna dag bestående av mörtar på runt 2-4 hg. Testade både grunt och djupt, nära botten och högre upp men utan resultat. Kändes helt enkelt som att inte fisken fanns där eller så hade de tagit en födofri dag.

Det känns dock kul att vara igång med isfisket så här pass tidigt, förra isfiskesäsongen blev ju väldigt kort då man först kom igång på allvar andra halvan av mars. Vi får hoppas att isarna fortsätter att växa och att snön väntar med att komma ett tag till, då ser det riktigt bra ut framöver…

1 kommentar:

  1. Her var det mye fiskeporr! Mye bra lesning, og store fisker! Keep up the good work :)

    SvaraRadera