måndag 27 maj 2013

NYHET – Veckans bete

Redan för drygt ett år sedan skrev jag att det skulle bli mer fokus på beten under en tid framåt. Tanken var att jag skulle presentera olika typer av beten jag fiskat med under årens lopp. Av olika anledningar så sköt jag upp detta men nu är tanken att jag skall försöka publicera ett bete varje vecka en tid framåt.

Jag kommer att ta upp ett bete i taget där jag först skriver lite allmän fakta om det för att slutligen dela med mig av mina erfarenheter kring det aktuella betet. Kanske även en och annan berättelse dyker upp. Tanken är att betena kommer publiceras lite efter årstid och fiskesäsong.

För att skriva om ett bete så känner jag att det skall vara ordentligt testat under en längre tid, detta för att jag skall kunna ge en så rättvis och trovärdig bild som möjligt över hur det fungerar. Dessutom känns det då också som jag kan ge både en del tips och matnyttig information till läsarna som man sedan kan ha användning för ute vid vattnet.

groda-1

Under årens lopp har jag testat flera olika typer av ytgående beten som grodimitationer och annat. Denna groda (Dahlberg grodan) ser grymt intressant ut, ser verkligen emot att testa den fram emot högsommaren i vegetationsrika vatten.

44948_1

Savage Gear har tills i år lanserat ytterligare ett hyperintressant bete i form av denna vobbler. Återstår att se om den faller gäddorna och gösarna i smaken…

En stor del av informationen finns redan lagrad i mina fiskedagböcker vilket jag idag är evig tacksam för. Har ni inte redan börjat föra dagbok över era fisketurer så rekommenderar jag att ni börjar nu, jag lovar det har man igen senare. Det kommer dyka upp en del äldre beten men även nyare som slagit igenom först under de senaste åren. Tanken är att det kommer handla om såväl artificiella beten som spinnare, jiggar och annat liksom imitationer som flugor samt naturliga agn. Med andra ord en rätt varierad kompott.

En förhoppning som jag har är att några av mina fiskevänner kommer att skriva om något bete som de fiskat med mycket och gillar. Skulle det vara så att någon av er läsare vill recensera ett bete här på bloggen så skulle det uppskattas mycket av mig. Bara att mejla över text och eventuella bilder i så fall.

Kanske någon som funderar om jag fiskat något under förra veckan? Trots fint väder och en del lediga dagar så blev det inte mycket till fiske, däremot har jag fixat och donat en del med båten min. Två nya spöhållare är nu på plats samt att jag förberett för mitt nya ekolod och gps. Det blev ett Lowrance elite 5x som jag hoppas skall passa mina fisken väl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar