onsdag 9 juli 2014

Det kunde ju gått sämre!

Som vanligt börjar vi dagen med att diskutera tillsammans hur vi skall lägga upp fisket. När vi kommer till själva betesvalet och antal spön är vi lite osäkra. Skall vi köra med tre eller fyra spön vardera är frågan? Osäkerheten är ganska stor gällande vilka beten som kan fungera och hur mycket hugg som förväntas komma. Vi beslutar oss tillslut ändå att börja med 4 spön var. Krister börjar med att sätta på ett softbait som i mina ögon ser riktigt intressant ut. Obegripligt nog så har det floppat de gånger de fått chansen tidigare men Krister tror trots detta att det borde vara helt rätt för stor gädda. Denna gång behöver betet bara bada i några sekunder innan spöet bugar rejält i härliga gungningar.

Helt sjukt, vi har bara fiskat i någon minut, jag har precis fått ut mitt första spö och nu står Krister och drillar en tillsyntes rejäl fisk. Snart ligger gäddan säkrad i håven och vi kan skåda en ryggbred och tillsynes rätt lång gädda. Tyvärr verkar den vara rätt tom i magen, men intrycket är ändå att det är stor. Borde väga en bit över 10 kilo.

10500 g - 113 cm -kw

Hyfsad start på dagen! 10,5 kg – 113 cm.

Efter denna våldsamma öppning så knyter sig fisket en aning. Idag är det tillskillnad mot senast Krister som tycks ha tumme med de bättre fiskarna. Han tar med jämna mellanrum skapliga bitar, ett par strax under 7 kilo och någon strax däröver. Först efter flera timmar kan jag få en godkänd fisk på prick 7 pannor.

Vi känner oss dock rätt nöjd men har samtidigt en förhoppning om att kvällen kan vara rätt tid för de stora madammerna. Vid 20 snåret lossnar fisket rejält. Först tar Krister en gädda på 9700 gram innan det ena efter det andra tunga hugget kommer och nu är det plötsligt på mina spön och beten.

9700 g - 109 cm -kw

Krister fortsatte att dra stort på sitt softbait. Denna gädda mätte 109 cm och vägde 9,7 kg.

Det hade dock kunna sluta illa, riktigt illa. Ett mindre trassel med linor från två av mina spön inträffar och jag är tvungen att lösa detta. Problemet är bara mitt tredje spö är i vägen. Jag är i valet och kvalet att ta upp det men bestämmer mig tillslut för att klämma fast det mellan två åror som ligger i båten. När jag precis verkar ha fått loss linorna från varandra så hör jag en slirbroms knarra och ser samtidigt i ögonvrån hur mitt spö slits loss från årorna. Som tur är reagerar jag blixtsnabbt och får grepp om spöet. Jag känner direkt att det är en större fisk. Drillningen blir extra rolig då den sker på mitt spinnspö utan paravan. Den gungar på riktigt bra och bjuder på några rejäla åkturer innan vi kan se gäddan för första gången. Som vanligt sköter Krister håvningen prickfritt och jag kan därefter ge ifrån mig ett glädjetjut.

11200 g - 115 cm -mn

Årets hittills bästa fisk. 11,2 kg tung och 115 cm lång.

Av bara farten så tar jag en fet 7,5 kilos tätt följt av en 8 kilos innan fisket ebbar ut. Vi beslutar oss ändå för att nöta på ett tag till vilket lönar sig då Krister avslutar kvällen med en fin bit på 8650 gram. Jag känner sista timmarna att jag är rätt slut i skallen och kroppen. Kanske inte så konstigt då jag dagarna innan legat i feber och halsont. Jag tror att vi båda hade rätt svårt att få grepp om dagens fiske, alla fiskar vi fått och framför allt avslutningen av kvällen då fisket fullkomligen exploderade. Som tur är så hade jag i vanlig ordning med mig ett litet block där jag noterade de bättre fiskarna.

7500 g - 98 cm -mn

Dagens fetaste gädda mätte 98 cm och vägde 7,5 kg.

8000 g -mn

Här en gädda på prick 8 kilo som avslutade min magiska timme. Bevisligen hittade jag tillslut rätt bete för jag tog samtliga storgäddor på en och samma wobbler. Gäddorna eller i vart fall de större exemplaren visade sig vara väldigt kräsna och tog endast på några få av de beten vi fiskade med.

8650 g -kw

Sista fisken för kvällen blev en 8,65 kilos gädda.

Totalt fick vi runt 40 gäddor var av 10 stycken vägde över 6,7 kilo. 8 av gäddorna vägde över 7 kilo och 5 över 8. Toppfiskar på 11,2 kg, 10,5 kg samt 9,7 kg. Kort sagt ett kanonfiske som bokstavligen chockade oss bägge. Just sådana här dagar värdesätter jag oerhört högt. Att tillsammans med någon likasinnad först planera sina fiskdagar och sedan genomföra passen. När sedan utdelningen tillslut kommer i form av ett superfiske ja då mår man riktigt gott. Noterbart är att vi tillsammans nu har tre raka trollingpass med 10+ gäddor i båten! Eller 4 stycken över 10 kg på tre pass. Det är inte alls meningen att skryta över detta utan vill bara få fram hur nöjd jag är. För i ärlighetens namn det är långt ifrån alltid vi lyckas med våra fisken utan dagar som dessa är sällsynta vilket gör det hela än roligare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar