söndag 6 juli 2014

Fem över 7 kg med 10+ i topp!

Efter ett par vertikal och spinnpass återstod nu två trollingpass av min och Kristers gemensamma gäddfiskesatsning i juni. Förutsättningarna till ett bättre fiske fanns där då vädret hastigt och lustigt svängt från värmebölja till kyla. Det startade dock väldigt trögt och efter ett par timmar började vi undra om fisket överhuvudtaget skulle lossna under dagen. Men vi beslöt oss ändå för att gnugga vidare och inte långt senare dubbeldrillade vi var sin bättre fisk. Inget monsters men två gäddor i 7 kilos klassen gör att vi får förnyade krafter.

7180 g 

Efter en tung inledning började det lossna…

7180 g-2

Här ser vi Krister med en av hans två 7 plussare under dagen.

Inte långt senare så kommer nästa bättre gädda som är en mycket vacker skapelse på en bit över 7 kilo. När kvällen anländer har vi har landat ett 20 tal gäddor, var av hälften över 5 kilo. Ett bra fiske men vi saknar den där pricken över i:ett som lyfter fisket från ett bra till ett mycket bra fiskepass.

7240g

Även denna gädda var riktigt vacker i teckningen.

Vid 20-tiden får jag ett bättre hugg. Fisken känns okej och på håll ser vi fisken vältra sig uppe i ytan. Vi tycker båda att det ser ut som en skaplig gädda, kanske runt 7-8 kilo. Egentligen är det först vid själva håvningen som vi ser att den är riktigt fin. Gäddan är hyfsad uppkäkad, grov om ryggen och rätt massiv i övrigt också. Äntligen en gädda med bättre kondis för min del, var ett tag sedan senast. Vi mäter den först och längden visar på drygt 111 centimeter. När jag lyfter den i vågsäcken känner jag att den här måste bara väga över 10 kilo. Vågen visar mycket riktigt det vi anar. Den väger 10,8 kilo och dagen är räddad!

10800 g - 111 cm

10800 gram och 111 centimeter!

Näst sista gemensamma gäddpasset innan det obligatoriska sommaruppehållet blev således det bästa hittills och ett av det bättre gäddfiskena vi haft tillsammans. I vår fiskeagenda fanns nu ett sista pass kvar inbokat och frågan var om vi skulle orka ladda om efter denna dag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar