fredag 4 juli 2014

Många fiskar men få stora

I veckan har jag fiskat tillsammans med Mårten. Förra gången vi var ute så blåste det rejält, denna gång var dock vädret bättre. Vi var ändå lite osäkra om gäddorna skulle vara på gång i och med att vattentemperaturen stigit en del de senaste dagarna.

mårten

Man kunde ha haft det sämre…

Det visade sig rätt snabbt att gäddorna var hyfsat i gasen och då i synnerhet smågäddorna. Det blev några dubbelhugg och även ett trippelhugg. Vi testade fiska på olika djup och varierade betena men mönstret höll i sig, smågäddorna var igång medan de större var osynliga.

Men så plötsligt får jag en lång men tyvärr mager gädda. I samma veva tar Mårten en på runt 4 kilo och nu kanske, kanske det lossnar. Några minuter senare så får vi ett tungt hugg. Jag drillar fisken i några sekunder och känner att det är en bättre fisk men sedan går den loss. Efter detta så återgår allt till det normala, dvs. smågäddorna tar över showen.

trollingpike

Största gäddan vägde en bit över 7 kilo…

Tyvärr känns inte gäddfisket speciellt hett men däremot så verkade det som att gösarna och abborrarna var bättre på bettet. Några bonusgösar på trollingen var ett tydligt bevis på detta.

bonusgös

Bonusfiskar är alltid välkomna!

Vi avslutar därför med lite vertikalfiske och lägger trollinggrejorna åt sidan. Även nu får vi fisk, men som tidigare smått. Mårten tar snabbt ett gäng mindre gösar innan jag börjar komma igång. Längst upp på en grynna hittar vi ett rejält stim med abborre och vi har helt plötsligt ett galet fiske med hugg stup i ett. Inga direkt stora abborrar men ändå tillräckligt för att det skulle dra rejält i våra spön.

smågös 

Mårten visade ha tumme med de mindre fiskarna…

Sammanfattningsvis ett bra fiske sett till antalet hugg, däremot var framförallt de större gäddorna som bortblåsta med nått enstaka undantag. Skönt att sommaren verkar vara på gång. Nu kan man nog lägga gäddprylarna på hyllan ett tag och fiska efter gös och abborre. Något som jag länge sett fram emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar