torsdag 8 oktober 2020

Höstfiske med Martin

Tyvärr kom vi inte ut förrän vid 13 tiden. Martin har nyss blivit farsa och hade många saker att fixa innan han anlände. Bara starkt av han att få tid till fisket. Vi fick ändra lite planer hur vi skulle lägga upp fisket. Vi fokuserade på ett begränsat område som vi nötte av rätt rejält. Det rimliga var ju att gäddorna borde gå lite djupare speciellt då vi såg en hel del betesfisk på lodet. Visst vi fick två gäddor var där det var djupare men bara smått. Vi ändrade sedan taktik och började nu fiska lite grundare. Första kastet pang!

Denna gädda är nog kanske den starkaste jag haft på någonsin. Vi trodde på ett monster men så var det inte riktigt. Hur kunde den vara så stark? Nåja det är ingen snipa utan en gädda på runt 110 cm med en vikt på 9580 gram. Sedan händer det mycket på kort tid då Martin oturligt nog tappar två storgäddor på några få minuter då bägge lossnar. Surt, speciellt den ena kunde ha varit riktigt fin. 

                  Dagens fisk blev denna gädda på 9580 gram med en längd på ca 110 centimeter.

Detta blev det tredje fiskepasset med Martin i år och ungefär så brukar det se ut. Först det obligatoriska ismetepasset som oftast sker vid påsk, sedan ett gäddpass på försommaren och sedan ett höstfiske. Hittills har vi fått fyra gäddor över 9 kilo där några har varit snubblande nära 10 kilos gränsen. Martin fick ju en på 9960 g förra vintern. Nu väntar vi bara på att den där riktigt stora skall dyka upp, vem vet kanske det händer nästa gång vi är ute och jagar storgäddor...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar