fredag 12 juni 2009

Årets första abborre över kilot!

I veckan har jag varit ute och fiskat tre kvällar. I första hand har jag satsat på gädda men efter den soliga och varma onsdagen så tänkte jag om och lade kraften på abborrfiske.

Gäddfisket har gått trögt, visst har jag fått skapligt i mängd sett men storleksmässigt har det varit sämre. Största gäddan jag fick vägde dryga 3,5kg.

Onsdagens abborrfiske blev riktigt trevligt då jag kom i kontakt med flera storabborrar. Första abborren för kvällen är en slumpfisk som hakar på en röd jigg. Den väger knappa 7 hekto vilket känns som en bra start. Sedan så slutar det blåsa och vattenytan ligger helt spegelblank. Då observerar jag att det sprätter småfisk vid ytan en bit bort. Detta brukar vara ett gott tecken och snart får jag tre hyggliga abborrar mellan 4-6hg. Sedan så får jag på en rejäl fisk som känns som en typisk storabborre men tyvärr går den loss när den fastnar i bottenvegetationen.

DSC00126

Dessa abborrar fick bli matfiskar.

Besviken över den tappade fisken beger vi oss (jag och farsan) tillbaka mot land. Plötsligt får farsan syn på en jagande abborre nära vattenytan. Vi kastar några kast och så kommer hugget på en Vibrax spinnare. Denna gång går det bättre och jag kan tämligen odramatiskt lyfta upp den ovan vattenytan. 1040g-43cm är måtten på abborren. Efter några foton får den simma tillbaka till sitt rätta element. Historien kunde dock fått ett ännu bättre slut. För några kast senare får jag på en riktigt stor fisk som känns betydligt starkare än de tidigare abborrarna men så går den loss, satans, jävl.. men men sånt händer och fisken finns ju trots allt kvar i sjön.

DSC00135

1040g-43cm är måtten på denna skönhet som får gå tillbaka till sitt rätta element.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar