söndag 10 oktober 2010

Årets sista fiskepass i öppet vatten?

Årets troligtvis sista fiskepass i öppet vatten skedde idag och det tillsammans med farsgubben. Vi fiskade i en sjö där farsan och hans syskon har en trevlig liten stuga. Många är de minnen man har därifrån, framförallt under barndomstiden då vi bodde där under somrarna.

I Sjön finns det ett fint bestånd av abborre i hyggligt format och även en del gäddor fast här är det mest frågan om mindre exemplar. Fisk brukar man dock alltid kunna få fastän det inte handlar om några praktfiskar direkt. Så blev fallet också idag.

Vi startade med lite gäddtrolling men när det inte slog väl ut tog vi fram våra abborrprylar vilket var det egentliga huvudsyftet med vår fisketur. Då gick det betydligt bättre och innan vi gav upp hade vi fått en bra massa abborrar och smågäddor. Farsan tog rätt på ett gäng finare abborrar som han lovat att röka vilket skall bli riktigt gott.

Senaste veckorna har det nästan inte blivit något fiske alls för mig vilket främst beror på att jag haft problem med rygg och nacke. Nu lovas det betydligt kallare väder med nordvindar så kanske är vintern och knackar på dörren. Minns i fjol hur kallt det var denna tid så man vet aldrig hur det blir. Istället får man börja titta till isfiskeprylarna och samtidigt vila kroppen så man är fräsch tills när isarna börjar bära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar