torsdag 3 januari 2013

Årets första fisk blev en lake

Så var årets första fisketur avklarad. Fisket var dock ingen höjdare utan en rätt så seg historia. Jag hade hoppats på sällskap av några andra fiskare men den ena efter den andra droppade av på grund av jobb eller sjukdom. Slutligen blev det bara en tapper fiskare kvar i skaran och det var jag själv.

Det tog ett bra tag innan första nappet kom och inte blev det bättre då fisken valde att spotta betet. Samma procedur upprepades ännu en gång lite senare under kvällen och då på ett annat av mina ismetespön. Ismetet gav ingenting förutom dessa försiktiga napp medan pimpelfisket gav 2 lakar. Inga jättar utan rätt normala för detta vatten, d.v.s. mellan 1-1,5 kilo.

Innan jul fick jag ett paket innehållandes en pannlampa (Ledlenser H7) samt mindre ficklampa (Ledlenser T7). Tidigare har jag mest haft billiga lampor för runt hundralappen men nu ville jag testa lite bättre och förhoppningsvis hållbarare grejor. Första intrycket från dagens fiske är mycket positivt vad det bägge lamporna och känslan är att det var två mycket bra köp.

Så här ser de bägge lamporna ut och de är köpta via nätet från butiken Proffslampor.se. Priset är samma på bägge modellerna, 549 kr och var det lägsta jag kunde hitta. Ett utförligare test kommer i framtiden då jag hunnit testa dom lite bättre.

Vad det gäller mitt fiske framöver så har jag inte planerat så mycket ännu. Som vanligt denna tid på året hänger mycket på vädret och vis av erfarenhet så gäller det att ta tillvara på de få fina dagarna  som kommer. Om de nu kommer några vill säga. Går allt som jag tänkt mig hoppas jag hinna med några lakpass under januari och februari plus eventuellt något enstaka gäddpass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar