Visst det kan absolut vara så att gäddorna finns där utan att hugga men jag vill ändå tro att oftast är orsakerna nått helt annat. En sak som jag märkt är att gäddorna tycks gå grundare ibland trots att betesfisken står klart djupare, då är det lätt att man fiskar på fel plats i tron att gäddorna skall stå där betesfisken alltid är. Det har hänt flera gånger att islossningen kommit när man byter fiskedjup, i regel ofta grundare men ibland även djupare. Precis så var det en dag förra veckan då jag och Bosse var ute och vertikalfiskade. Vi hade i princip gett upp då vi på vinst och förlust gled in i ett grundare område där det var runt 5 meter djupt. Här stod det spridda små stim av vad vi tolkade som småabborre. Under loppet av fem minuter lyckas vi nu förvandla en dålig fiskedag till en riktigt bra då vi drar var sin finare gädda. Först är det Bosse som får en fin bit och bara minuterna senare har jag en 9,5 kilos i håven.
Bosse har i sommar dragit flera fina gäddor. Denna gädda vägde 9,08 kg med en längd av drygt 113 cm.
Tre personliga favoriter i olika storlekar som jag aldrig åker utan. Mieko Predator shad 20, 25 cm, Mieko Spinnertail 20 cm samt Gigant Flapper 15, 20 cm. Min filosofi är att fiska med rätt få jiggar som man vet levererar i olika situationer och sedan förse sig med olika storlekar och färger. Denna trio har gett mig flertalet fina gäddor de senaste åren.
Mieko Fishings skallar på 100 gram passar perfekt i de flesta situationer. Är det väldigt strömt eller djupt kan jag ibland fiska med den tyngre på 175 gram.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar